TRIM enabler working?

Discussion in 'MacBook Pro' started by Shadow%20Mac, Jan 3, 2013.

  1. Shadow%20Mac macrumors 6502

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Location:
    California
    #1
    I just installed a Samsung 840 SSD in my macbook pro and used this TRIM enabler to enable the TRIM command on my SSD

    http://www.groths.org/?page_id=322


    Though the app says "the patch is active and trim is enabled. everything looks super", the S.M.A.R.T section seems not to be working (see attachment)

    What gives? Should I disable TRIM?
     

    Attached Files:

  2. niteflyr macrumors 6502a

    Joined:
    Nov 29, 2011
    Location:
    Southern Cal
    #2
    Mine is the same way. Must have the same Samsung 840 250gb. In system info it shows trim enabled.
     
  3. Fed, Jan 3, 2013
    Last edited: Jan 3, 2013

    Fed macrumors 6502

    Joined:
    Jul 7, 2012
    Location:
    Liverpool.
    #3
    I haven't enabled TRIM on my SSD. Feeling pretty badass.

    Why would you want to hack your kernel?

    EDIT: Noting that this isn't malicious. But before installing my SSD, I was convinced that I had to enable TRIM. Then after speaking to a few people, most of them report that their SSD's have lasted years without it with no performance degradation.
     
  4. niteflyr macrumors 6502a

    Joined:
    Nov 29, 2011
    Location:
    Southern Cal
    #4
    Because I'm feeling pretty badass.:D
     
  5. Fed macrumors 6502

    Joined:
    Jul 7, 2012
    Location:
    Liverpool.
    #5
    [​IMG]
     
  6. Shadow%20Mac thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Location:
    California
    #6
    Glad to know I'm not the only one. Not a cause for concern then?
     
  7. jon08 macrumors 65816

    Joined:
    Nov 14, 2008
    #7
    It means that your SSD doesn't support SMART info. Same with my Crucial M4.
     

Share This Page