trim screwed my 850 pro ssd

Discussion in 'Mac Accessories' started by zyr123, Mar 17, 2015.

  1. zyr123 macrumors 6502

    Joined:
    May 31, 2009
    #1
    So trim is a problem with this new ssd, i get a stop at boot. Now what. Reinstall and don't use trim?
     
  2. Psyfuzz macrumors 6502

    Psyfuzz

    Joined:
    Dec 5, 2014
    #2
    Assuming you've backed everything up with time machine etc I'd just reinstall everything and avoid trim in the future.

    I've installed an 850 pro in my MBP earlier in the month, and haven't touched trim purely because of the problems it can cause - I'd play it safe and avoid until Apple eventually adds support in the future OS (hopefully 10.11)
     
  3. matreya macrumors 65816

    matreya

    Joined:
    Nov 14, 2009
    #3
    Did you just update Yosemite? And are you using Trim Enabler? If so, then you need to read this:

    https://www.cindori.org/trim-enabler-and-yosemite/
     
  4. ZachsMacDaddy macrumors 6502

    ZachsMacDaddy

    Joined:
    Dec 24, 2007
    Location:
    Maryland
    #4
    When Yosemite came out, the info at that link was enough for me to decide to reinstall Yosemite and then NOT enable Trim Enabler. The risk wasn't worth the perceived reward.
     
  5. zyr123 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    May 31, 2009
    #5
    Yes but it wasn't a problem with my 840 pro ever. of course i have back up, i reinstalled yosemite and its all good now. I do miss trim though apple should fix it.
     

Share This Page