trouble importing dv to imovie

Discussion in 'Digital Video' started by NorthLightning, Apr 27, 2008.

  1. NorthLightning macrumors newbie

    Joined:
    Apr 27, 2008
    #1
    I was importing from my canon HV20 into imovie last night, and all was going well. I switched to a new tape this morning, shot at the same event with all the same settings, and now I cannot get the program to continue importing. The tape seems jumpy at first, and then it cuts off after about 3-4 seconds. I am not sure why this second tape won't import. I'd appreciate any help.
     
  2. DoubleDutyG4 macrumors newbie

    Joined:
    Feb 20, 2008
    #2
    Does the tape play ok on the video camera's screen?
     
  3. NorthLightning thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Apr 27, 2008
    #3
    video plays in screen

    Yes, the video plays fine through the screen, but it cuts out within 3-4 seconds once I click import.
     
  4. DoubleDutyG4 macrumors newbie

    Joined:
    Feb 20, 2008
    #4
    Can't really say I know exactly what the problem is, I can only start suggesting remedies:

    1) Try importing from a different part of the tape.

    2) Is your hard drive full?

    3) http://support.apple.com/kb/HT1265
     
  5. NorthLightning thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Apr 27, 2008
    #6
    Thank you

    Thank you. I'll check both of those possibilities. I am trying again in a new project file--figured I could import and re-connect dv files later. I am also importing to an external hard drive this time and emptied my trash as well to see if the hard drive space was the issue. I appreciate your responsiveness.
     

Share This Page