Trouble: not fluent when using VLC or QuickTime+Perian playing .avi(DviX))

Discussion in 'macOS' started by ocirlin, Jun 26, 2008.

  1. ocirlin macrumors newbie

    Joined:
    Jun 26, 2008
    #1
    Hardware: Macbook MB062
    Software: Leopard

    I use vlc and QuickTime+perian to play a movie. but I can clearly feel that the video is not fluent .I have also tried Mplayer , doesn't work neither...

    What can be the problem?Thx
     
  2. Mernak macrumors 6502

    Joined:
    Apr 9, 2006
    Location:
    Kirkland, WA
    #2
    Well, it really depends on the movie info. I think that it is either caused by a lower frame rate of the movie, or that your computer is dropping frames. If you go into Quicktime and use Get Info (Apple + I), you should be able to get the frames per second (fps) and playing fps (they should be either ~24 or ~30). If you could also post the codecs and resolution, it would be helpful, it could be hardware limitations or the fact that OSX doesn't like some codecs.
     
  3. Mernak macrumors 6502

    Joined:
    Apr 9, 2006
    Location:
    Kirkland, WA
    #3
    EDIT: Sorry, double post, it never registered that it sent.
     
  4. ocirlin thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 26, 2008
    #4
    thanks~

    I checked the frame rate and it is 25 per second
    but still I can feel the movie was not fluently played.
    and the videos shall not be the problem
    cause I can play them in windows fluently

    My CPU is core 2 duo 2.2GHz, so I think a 700M avi(XviD/DviX+AC3) should be a peace of cake..
     

Share This Page