Trying to connect two iMacs through Target Disk Mode

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by Jesse Smith, Dec 1, 2014.

  1. Jesse Smith macrumors member

    Joined:
    Apr 19, 2003
    Location:
    Planet Zeekois
    #1
    2008 iMac has: USB, FireWire, and Ethernet.
    2014 iMac has: USB, Thunderbolt, and Ethernet.

    My 2008 iMac video card kicked the bucket, so I got a FireWire 800 Cable with 6-Pin Adapter, and an Apple Thunderbolt to FireWire Adapter, and connected them. I put the old iMac in target mode, but it doesn't show up in my new iMac. Disk Utility also doesn't register it.

    Is it even possible to use a thunderbolt/firewire adapter to put the display-less iMac 2008 into target disk mode, or is there any way to use Ethernet or USB to connect them?
     
  2. Weaselboy Moderator

    Weaselboy

    Staff Member

    Joined:
    Jan 23, 2005
    Location:
    California
    #2
    Yes it is and I don't know any other way. Could it be that the drive in the 2008 is just dead?
     
  3. Jesse Smith thread starter macrumors member

    Joined:
    Apr 19, 2003
    Location:
    Planet Zeekois
  4. Weaselboy Moderator

    Weaselboy

    Staff Member

    Joined:
    Jan 23, 2005
    Location:
    California
    #4
    :eek: Yeah for sure look like the GPU is a goner there. So you just want to get some data off the drive in there now is all?

    I was unclear from your post if single user mode worked? We could use some Terminal commands from there to copy things over to an external drive.
     
  5. Jesse Smith, Dec 4, 2014
    Last edited: Dec 6, 2014

    Jesse Smith thread starter macrumors member

    Joined:
    Apr 19, 2003
    Location:
    Planet Zeekois
    #5
    Single user mode does work except for looking like it looks in the images. I also had every thing backed-up on another hard drive. I'm just trying to get in my iMac to get my iTunes settings transferred over, which I couldn't find in the back-up hard-drive, to get my playlist moved over. I think I would need to get the old iMac to show up to my new iMac hard drive, and then go in to the directory and copy it to my new iMac.

    Edit two days later: Got it connected. I'm not sure if it just wasn't connected good enough or what!
     

Share This Page