iPhone Trying to JB &/Or Unlock This Iphone

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by westnylefx, May 9, 2013.

  1. westnylefx, May 9, 2013
    Last edited: May 9, 2013

    westnylefx macrumors newbie

    Joined:
    May 9, 2013
    #1
    I just got this iphone 3gs 16gb very cheap used.. It came with 6.1.3 I used ifaith to find the 4.1 shsh and im using ifaith to make the ipsw... With this ipsw am i able to jb / unlock the 4.1 since 6.1.3 is not able to be hacked yet

    I noticed I could not get any other shsh so im guessing thats the reason this phone was sold so cheap because it cannot be unlocked easily for ios 6. I dont need aps or anything from ios 6 as my 3g was running 4.3 forever.

    Either way, Is there anything else i can do for other shshs or did i do everything i can

    also can i jb / unlock the ipsw im making with ifaith in redsnow then ultrasnow an unlock..

    or is there an easier way to just unlock in 4.1 so i can use phone.. thanks


    http://iosjd.wordpress.com/2013/04/11/downgrade-ios-6-1-3-to-4-1-without-shsh-blobs/#comments

    Will this method make me able to unlock the phone?
     
  2. cyber16 macrumors 6502

    Joined:
    Jan 12, 2013
    #2
  3. darricksailo macrumors 601

    darricksailo

    Joined:
    Dec 18, 2012
    #3
    You can only get SHSH that apple is signing. For whatever reason, apple is still signing iOS 4.1 for the 3GS. (You dont need to stitch ipsw to restore 4.1). For jailbreaking purposes, you get either get untethered jailbreak on 4.1 or tethered jailbreak on 6.1.3 assuming the device has no other SHSH blobs stored on cydia's server.

    For unlocking purposes, what is the baseband of the device? Check to see if it's a device compatible with the iPad baseband (6.15.00)
     
  4. westnylefx thread starter macrumors newbie

    Joined:
    May 9, 2013
    #4
    I downgraded successfully the baseband from 06.15 to 05.13.04


    serial is 87021 so i take that as 21st week 2010?

    SH blobs i saved to my comp using ifaith 4.1 and 6.1.3

    I have no service with 6.1.3 with my telus sim, So im figuring i need to downgrade...

    I thought it was locked to telus, but im guessing its not and i need to unlock, I have no rpoblem doing w.e i need to to get it working as my 3g 8gb is not very good batteyr life anymore.. this ones at 92% while my 3g is already on the charger again....
     
  5. darricksailo macrumors 601

    darricksailo

    Joined:
    Dec 18, 2012
    #5
    If you are on the 5.13.04 baseband, jailbreak 6.1.3 using redsn0w and install ultrasn0w. You'll have a working software unlock. Do know that 6.1.3 is a tethered jailbreak!

    Edit: ultrasn0w is a package from cydia!
     
  6. cyber16 macrumors 6502

    Joined:
    Jan 12, 2013
    #6
    If you had ipad baseband on it, ,it should have been unlock & with no working GPS
     
  7. westnylefx, May 9, 2013
    Last edited: May 9, 2013

    westnylefx thread starter macrumors newbie

    Joined:
    May 9, 2013
    #7
    Yeah, I tried that twice, couldnt see cydia... cuz id love to just use the phone with 6.1.3 lol, cuz no service bug is really wack :(

    It brought back down the baseband to 05.13.02 I see Cydia on 4.1...

    What do i gain from 6.1.3 anyways...

    Do i get that cool messaging part wher ei see when people read the message?
     
  8. darricksailo macrumors 601

    darricksailo

    Joined:
    Dec 18, 2012
    #8
    Are you saying you were not able to jailbreak the device? Which version of redsn0w are you using? I think you need to point it to a 6.0 ipsw too
     
  9. westnylefx thread starter macrumors newbie

    Joined:
    May 9, 2013
    #9
    redsn0w_win_0.9.15b2

    what do I gain from going to ios 6 on a 3gs?
     
  10. TriJetHero macrumors 601

    TriJetHero

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Location:
    World
    #10
    About 3 generations in iOS development: imessage, icloud, better performance, also most app store apps need 6+ nowadays.

    Go back to 6.1.3 and jailbreak with redsn0w

    you'll need to download the 6.0 IPSW as well.

    go to redsn0w Extras/select IPSW and select the 6.0 IPSW

    no go back to main menu and hit jailbreak.

    you'll have a tethered jailbreak with all the modern goodies.
     
  11. westnylefx thread starter macrumors newbie

    Joined:
    May 9, 2013
    #11
    Ok maybe since i have 0.9.15b2 and not b5 is why it didnt work, im going to try the update again now. dling the 6.1.3 restore


    so i install the 6.1.3 clean with i tunes then redwnos with the 6.0 ipsw
     
  12. TriJetHero macrumors 601

    TriJetHero

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Location:
    World
    #12
    The latest redsn0w is 09.15b3

    get it from here:
    http://blog.iphone-dev.org

    You need to update through redsn0w or snowbreeze to preserve your BB!

    To restore to 6.1.3

    download IPSW 6.1.3 and 6.0 IPSW

    First go to Extras/select IPSW and select the 6.0 IPSW

    now in redsn0w go to Extras/even more/restore
    Select the 6.1.3 IPSW
    use your saved 6.1.3 blobs
    say YES when asked to preserve BB

    When done do the earlier posted procedure for the jailbreak
     
  13. westnylefx, May 9, 2013
    Last edited: May 9, 2013

    westnylefx thread starter macrumors newbie

    Joined:
    May 9, 2013
    #13
    I cant find Ultrasn0w in cydia to unlock.. I couldnt get the simcard to work in 4.1 unlocked aswell came up as Telus 8.0 and i see the IICI but i see No service, just like in 6.1.3 :(

    Is baseband my problem or something?
     
  14. darricksailo macrumors 601

    darricksailo

    Joined:
    Dec 18, 2012
    #14
    Take a screenshot of what sources you have. You need ultrasn0w to unlock the device. Go to changes and click refresh and see if ultrasn0w shows up now
     
  15. dhlizard macrumors G4

    dhlizard

    Joined:
    Mar 16, 2009
    Location:
    The Jailbreak Community
  16. westnylefx thread starter macrumors newbie

    Joined:
    May 9, 2013
    #16
    I think ive bricked my phone somehow, blank screen after trying to tether boot up in redsn0w it goes waiting for reboot then hangs...

    Its really weird, takes like 5mins to get it to start back up again.. I think I might downgrade it one last time to 4.1 since its just not able to unlock the 6.1.3 i cannot get my sim to work.
     
  17. darricksailo macrumors 601

    darricksailo

    Joined:
    Dec 18, 2012
    #17
    It shouldn't take 5 minutes. Did you update to 6.1.3 using a no baseband upgrade custom ipsw?
     

Share This Page