TVOS 10 Remote does not control Bluetooth Volume

Discussion in 'Apple TV and Home Theater' started by thenotoriuosjpc, Sep 14, 2016.

  1. thenotoriuosjpc macrumors newbie

    thenotoriuosjpc

    Joined:
    Sep 14, 2016
    #1
    I upgraded my AppleTV that is in my office yesterday, the volume control has always changed the volume on my bluetooth headphones but now does not. Anyone experiencing this?
     
  2. 2010mini macrumors 68040

    Joined:
    Jun 19, 2013
    #2
    What tvOS version?
     
  3. thenotoriuosjpc thread starter macrumors newbie

    thenotoriuosjpc

    Joined:
    Sep 14, 2016
    #3
    AppleTV 4 32GB (A1625) with TVOS 10.0 (14T330)
     
  4. AbblePC macrumors regular

    Joined:
    Aug 1, 2009
    #4
    Mine is still controlling volume paired with a bluetooth Jambox (original ver.). I set the volume to Max on the Jambox and always leave it there, then adjust the level from the Apple TV remote depending on the content I am viewing.
    The only thing I've ever noticed is the constant volume adjustments when going between content on iTunes or other apps like Youtube and many times between videos within the same app. It is getting very annoying to have a volume level maxed on a youtube video and straining to clearly hear the words spoken and all the sudden an ad at full volume comes on and blasts me our of the room. It's liken to the old days on television before the FCC set volume levels for commercials, but is caused instead by content creators not knowing or understanding or even concerned about proper audio levels to match typical or average levels throughout.
    The other issue is nothing to do with this subject however just a rant, but I very much dislike any content to where the spoken words within a video are much lower than the over emphasized background music. It makes me wonder how so many content creators do not check their levels before broadcasting.

    Try un-pairing then re-pairing your earphones, perhaps it is a driver issue since the latest tvOS update. Then if that does not work, try going to the manufactures web site and see if you can obtain a firmware update to your headphones. good luck.
     
  5. benjitek macrumors 6502a

    benjitek

    Joined:
    Sep 23, 2012
    #5
    Has worked fine for me for the past few betas and continues with the final release.
     

Share This Page