tvOS12.3 unresponsive remote

Discussion in 'Apple TV and Home Theater' started by 2010mini, May 22, 2019.

  1. 2010mini macrumors 601

    Joined:
    Jun 19, 2013
    #1
    anyone else having issues with unresponsive remote with 12.3? After a restart today my remote became almost unusable. I’ve had 12.3 since the first public beta and never had an issue. It seems strange that this started after a restart..... confused.
     
  2. Pug72 macrumors 6502a

    Pug72

    Joined:
    Mar 18, 2012
    Location:
    England
    #2
    Really sorry to state the obvious but have you tried charging the remote?
     
  3. Audit13 macrumors 601

    Audit13

    Joined:
    Apr 19, 2017
    Location:
    Toronto, Ontario, Canada
    #3
    My ATV 4K works perfectly with the original and Harmony 700. I actually cut off the power to my ATV when it's not in use.
     
  4. 2010mini thread starter macrumors 601

    Joined:
    Jun 19, 2013
    #4
    first thing I checked. it was fully charged.


    after fighting with it, I erased and set it up as new. Now everything seems to be working correctly. I am still perplexed why I had to take that drastic step though.
     
  5. waw74 macrumors 68040

    Joined:
    May 27, 2008
    #5
    you can reboot the remote
    hold the menu and volume up button together
    (you should see the lost connection / connected dialogue on the screen)

    also make sure it's not too close to other electronics.
    i think i have problems if the aTV gets too close to the bluetooth/wi-fi antenna inside the TV (not sure which, it just sometimes the remote gets flakey, and a moving the aTV on the back of the TV seems to fix it)
     

Share This Page

4 May 22, 2019