UAD thunderbolt MCP monitor

Discussion in 'Digital Audio' started by brianwilson, Jun 18, 2014.

  1. brianwilson macrumors newbie

    Joined:
    Jun 18, 2014
    #1
    Hi all, i'm having a proper 'mare here and would really appreciate some help!

    i have a late 2011 MBP with 1 thunderbolt port. i am using this to run an external monitor using DVI adaptor.

    i have just bought a UAD apollo twin - how do i power my monitor (has VGA, DVI and DP inputs) as well as run my apollo twin.

    :confused:

    massive thanks for any help.
     
  2. Diastro macrumors member

    Diastro

    Joined:
    Jul 12, 2010
    Location:
    Veldhoven, the Netherlands
    #2
    Universal Audio, being the most self-centered ******* company in audio land, have once again outdone themselves in douchebaggery and failed to put a Thunderbolt throughput connector on the product.

    A Thunderbolt dock would do the trick, although they are by no means cheap.

    There's several of them on the market. The one from Belkin is probably most popular.

    http://www.belkin.com/us/p/P-F4U055/

    Getting an Apple Thunderbolt Display would work too. It has a Thunderbolt port on the back.
     
  3. Johbremat macrumors regular

    Joined:
    Feb 8, 2011
    #3
    Contrary to Diastro's suggestion, you'll need one of the docks listed below and connect your display via HDMI, if possible:



    (The Belkin dock won't duplicate ports. If you have a look at you'll see two Thunderbolt ports - one will be used connecting it to your machine leaving you with a single port again)

    What you'd probably prefer is a Thunderbolt HUB, which to my knowledge don't exist.
     
  4. brianwilson thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 18, 2014
    #4
    thanks dude, problem with these hubs is that they say they have 2 TB ports, but you have to use one to connect to your laptop, meaning you still only have 1 TB port!!

    do you know if i can use a usb to dvi adaptor to run my monitor from the hub?
     
  5. brianwilson thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 18, 2014
    #5
    yeah, i'm just getting to understand that........!

    do you know if a hdmi to dvi adaptor would work for my external monitor from the hub? it's about the inly solution i can afford right now!
     
  6. Johbremat macrumors regular

    Joined:
    Feb 8, 2011
    #6
    Sorry chief. Not using any of those products, I couldn't confirm.
     

Share This Page