Uconnect and iPhone 6 Plus

Discussion in 'iPhone' started by AngusW, Nov 13, 2014.

  1. AngusW macrumors 6502

    AngusW

    Joined:
    Jun 19, 2013
    #1
    Ok so there have been multiple threads about similar issues but it seems I can't make a call on my Uconnect in my Jeep Compass 2012 from my iPhone 6 Plus. The call will start then the bluetooth connection drops. However I can play my music via bluetooth with no trouble. Has anyone had that issue?
     
  2. AutoUnion39 macrumors 601

    AutoUnion39

    Joined:
    Jun 21, 2010
    #2
    Happened to me the other day in a Jeep ZipCar. Must be an iOS 8 issue. Couldn't make or take calls. BT audio was super buggy.
     
  3. AngusW thread starter macrumors 6502

    AngusW

    Joined:
    Jun 19, 2013
    #3
    Audio isn't buggy and I can take calls it's just placing them seems to get all wonky.
     
  4. Clevans macrumors regular

    Joined:
    Dec 22, 2012
    #4
    It's working fine in my 2014 Jeep Cherokee on 20 minute + phone calls that I place on my way home from work
     
  5. Johnboy7701 macrumors member

    Joined:
    Apr 3, 2014
    #5
    My 2012 Ram with uconnect doesn't work well with the iPhone. My note 3 worked much better and could use the voice controls with no issues. Wish they would fix something or update the software in my truck.
     
  6. InsideTJ macrumors regular

    Joined:
    Mar 18, 2012
    #6
    The only issue I've had with uconnect/iphone 6 is that Siri does not work through the cabin mic. Normal voice for calls and system setup works, but when Siri is activated, the mic is not heard.

    However, someone on a jeep forum has a fix. It's a firmware patch for the uconnect module (separate from the head unit). He charges $20 for it. I did it and it works great on my 15 wrangler with uconnect and the 130 radio.

    Aside from this, my bluetooth/USB connection for basic functions worked fine out of the box.
     
  7. fehhkk macrumors 6502a

    fehhkk

    Joined:
    Jun 11, 2009
    Location:
    Chicago, IL
    #7
    Strange. I have a 2012 JGC and no issues with my 6+ with either streaming or placing calls.
     

Share This Page