Uhh.. I'm getting no cell coverage, red !'s, and "Could not activate cellular data.."

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by duelingdragons, Oct 13, 2009.

  1. duelingdragons macrumors 65816

    Joined:
    May 13, 2007
    Location:
    Orlando, FL
    #1
    network

    other people in my office with iPhones are fine. I have always had great coverage in my office the entire time I've had my phone.

    Anything in particular I can do?

    My phone is stuck on "Searching..." I've tried rebooting a few times. :\

    32GB 3GS running 3.1.2, not jailbroken or hacked in any way.
     
  2. Unspoken Demise macrumors 68040

    Unspoken Demise

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Location:
    >9,000
    #2
    Take out sim card and re-insert
    if that fails
    Try restoring as a backup
    if that fails
    try a restore from a new phone
    if that fails
    call AT&T
    if that fails
    Apple genius appointment for replacement?
     
  3. duelingdragons thread starter macrumors 65816

    Joined:
    May 13, 2007
    Location:
    Orlando, FL
    #3
    It worked fine on my way into work though... =\
     
  4. Unspoken Demise macrumors 68040

    Unspoken Demise

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Location:
    >9,000
    #4
    Maybe its just a sign from a higher power to stop using your phone so much?
    I jest.

    Um, maybe its just a bad receptin day for your area of the building? Sometimes in my office everything works great, and others it cant even open Tweetie.
     
  5. duelingdragons thread starter macrumors 65816

    Joined:
    May 13, 2007
    Location:
    Orlando, FL
  6. Unspoken Demise macrumors 68040

    Unspoken Demise

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Location:
    >9,000
    #6
    Try carrier pigeons.
    Get a pigeon, tie a note to its foot, and tell it to find the recipient.

    Not quite as fast as an SMS, but certainly faster than USPS.
     
  7. -aggie- macrumors P6

    -aggie-

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Location:
    Where bunnies are welcome.
    #7
    This happens sometimes, and is usually due to a cellular tower being down. See if anyone else with AT&T has service. If they do, do a reboot of your phone (press and home and sleep until the phone shuts off) or reset network settings.
     
  8. Carl G35c macrumors 6502

    Joined:
    Aug 14, 2008
  9. Unspoken Demise macrumors 68040

    Unspoken Demise

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Location:
    >9,000
    #9
    :rolleyes:
     
  10. Carl G35c macrumors 6502

    Joined:
    Aug 14, 2008
    #10
    oops missed that...

    could be 3 things then.
    • SIM card went bad (put another att SIM card in). SIM cards will eventually fail
    • Radio in phone went bad. Try to switch to edge (turn off 3G in settings)
    • Didn't pay your bill and its now past due
     
  11. Unspoken Demise macrumors 68040

    Unspoken Demise

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Location:
    >9,000

Share This Page