UK iPhone buyers - EDGE settings

Discussion in 'iPhone' started by funkyshaker, Nov 8, 2007.

  1. funkyshaker macrumors regular

    Joined:
    Sep 15, 2007
    #1
    Hi,

    To those that are buying the UK iPhone tomorrow is their any chance that one of you could post the correct EDGE APN settings?

    I am using:

    APN: mobile.o2.co.uk
    Username: mobileweb
    Password: password

    which seems to be work but would be interesting to see whether I am actually connected to EDGE or just GPRS.

    Am excited for all those buying tomorrow. I already have one but wanna rush out and buy another just for the thrill :)

    Cheers.
     
  2. koobcamuk macrumors 68040

    koobcamuk

    Joined:
    Oct 23, 2006
  3. funkyshaker thread starter macrumors regular

    Joined:
    Sep 15, 2007
    #3
    There are lots of different settings floating around on various forums claiming to be THE settings.

    I would just like to know THE settings on the UK iPhone.
     
  4. koobcamuk macrumors 68040

    koobcamuk

    Joined:
    Oct 23, 2006
    #4
    Well, the ones I posted are the settings for the UK iPhone on Vodafone.

    I suggest that people add to the other, more comprehensive thread, with settings that work on each network.
     
  5. dalvin200 macrumors 68040

    Joined:
    Mar 24, 2006
    Location:
    Nottingham, UK
    #5
    why don't you just call O2?
     
  6. TonyHoyle macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 14, 2007
    Location:
    Manchester, UK
    #6
    Try a speed tester.. unfortunately I can't find one that works well with the iphone eg. http://utilities.globequest.com.ph gives 778kbps over GPRS which *must* be wrong as it exceeds GPRS speed quite a bit.

    It's annoying that the iphone displays the 'E' whether it's connected to an edge network or not..


    Edit: Try http://www.broadbandchoices.co.uk/speed-test.asp which seems reasonable.

    For this I get -
    iPhone via GPRS/Vodaphone - 198Kbps
    iPhone via Wifi 2.6Mbps
    198Kbps still seems on the high side for GPRS to me (Theoretical max. is 171kbps so... it's gotta be overreading at least that much).
     
  7. mikehockenballs macrumors member

    mikehockenballs

    Joined:
    Nov 6, 2007
    Location:
    Greater Manchester, England
    #7
    Edge Settings

    Hi Guys,

    I searched this site and found the settings for Edge on my unlocked iPhone which I use with an Orange contract sim card.
    But when I enter the settings in the 'Network' screen everything is ok and I can connect to the internet etc... but when I turn my phone off and on again the setings have gone, I cannot see a way of saving the edge settings on this phone can anyone help??

    Cheers!

    mikehockenballs :confused:
     
  8. EdTumath macrumors newbie

    Joined:
    Nov 14, 2007
    #8
    Mike, give this a bash.

    # Open installer, and install the update if prompted.
    # Go to sources and tap Edit and Add
    # Add this URL: http://i.unlock.no
    # Tap Done and then Refresh
    # Go to Install (at bottom) and scroll down to the Unlocking Tools category and install EDGE Settings Fix

    That should sort it for you. This is useful if you're on v. 1.1.1 of the firmware.
     
  9. MacMonkee macrumors regular

    MacMonkee

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Location:
    UK
    #9
    When I'm not connected to Edge it only shows a blue square with no 'E' in it. I assume thats GPRS?
     
  10. colonelbutt macrumors regular

    colonelbutt

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Location:
    London
    #10
    EDGE is automatic and you don't need any particular settings.

    the following will definitiely work:
    APN : web.02.co.uk
    Username : faster
    Password : web

    if you don't get EDGE then its not on on that cell yet
     

Share This Page