unable to boot up Apple's Hardware Test

Discussion in 'Mac mini' started by Tech198, Jan 27, 2015.

  1. Tech198 macrumors G4

    Joined:
    Mar 21, 2011
    Location:
    Australia, Perth
    #1
    Hi all...

    I can't boot Apple's Hardware Test on this Mac Mini.

    Going over Wi-fi, i get an error with globe on screen...

    Over Eithernet, i just get the globe, with option to connect to wifi, via drop down..

    Is this hardware related ? since the eithernet port and wifi work just fine within the OS.

    All other mac's connected to the same wi-fi router, using same password works just fine after powered on and pressing "D" at boot.
     
  2. dyt1983 macrumors 65816

    Joined:
    May 6, 2014
    Location:
    USA USA USA
    #2
    Some earlier machines need the disc. Since you didn't give the specifics of your Mini, figure out where yours fits in:

    http://support.apple.com/en-us/HT201257

    Also make sure you don't have an EFI password set.
     
  3. Tech198, Jan 28, 2015
    Last edited: Jan 28, 2015

    Tech198 thread starter macrumors G4

    Joined:
    Mar 21, 2011
    Location:
    Australia, Perth
  4. dyt1983 macrumors 65816

    Joined:
    May 6, 2014
    Location:
    USA USA USA
    #4
    What OS did it come with originally? The link I posted states that some machines need the discs.
     
  5. Tech198 thread starter macrumors G4

    Joined:
    Mar 21, 2011
    Location:
    Australia, Perth
    #5
    Problem solved. Just needed to restart router.
     

Share This Page