Resolved Unable to delete 2 TM snapshots

Discussion in 'macOS Mojave (10.14)' started by jbarley, Jun 7, 2019.

  1. jbarley macrumors 68040

    jbarley

    Joined:
    Jul 1, 2006
    Location:
    Vancouver Island
    #1
    I have these 2 stubborn TM snapshots apparently created by CarbonCopyCloner that I cannot get rid of.
    I used the terminal command "tmutil listlocalsnapshots /" to list them
    Screen Shot 2019-06-07 at 6.18.47 PM.png
    and then used the command "sudo tmutil deletelocalsnapshots" followed by the date of the snapshot to delete them.
    Terminal returns a positive claiming file was deleted, but they are still there when I rerun the "tmutil listlocalsnapshots /" command.
    They just will not go away...

    Anyone familiar with this issue?
     
  2. CoastalOR macrumors 68020

    CoastalOR

    Joined:
    Jan 19, 2015
    Location:
    Oregon, USA
    #2
  3. treekram macrumors 68000

    Joined:
    Nov 9, 2015
    Location:
    Honolulu HI
    #3
    My guess would be that because the snapshots aren't macOS local snapshots (they're CCC snapshots), it won't delete it.

    In CCC, you need to "Show Sidebar" (if it isn't already showing). The bottom left will have the volumes. Select the one that has the snapshots. The snapshots should appear in the upper right. Select the snapshot, right-click and then select Delete.
     
  4. jbarley thread starter macrumors 68040

    jbarley

    Joined:
    Jul 1, 2006
    Location:
    Vancouver Island
    #4
    Thanks for the comeback...
    CCC is my normal method of managing snapshots also, I never had the need to dig deeper until this message showed up in CCC.
    And yes I did try the restart as suggested.

    Screen Shot 2019-06-07 at 7.22.26 PM.png
     
  5. CoastalOR macrumors 68020

    CoastalOR

    Joined:
    Jan 19, 2015
    Location:
    Oregon, USA
    #5
    I've not experienced that problem. I can only suggest reaching out to Bombich since the snapshot was created with their software.
     
  6. treekram macrumors 68000

    Joined:
    Nov 9, 2015
    Location:
    Honolulu HI
    #6
    As mentioned in the previous post, contact Bombich. They're pretty responsive (maybe not on a Friday evening, though). Also, check to be sure you have the latest version - the latest release was about 3 weeks ago.
     
  7. jbarley thread starter macrumors 68040

    jbarley

    Joined:
    Jul 1, 2006
    Location:
    Vancouver Island
    #7
    Problem was with the 10.14.6 beta version I was running.
    Mike Bombich has a CCC beta version out to address the issue.
     
  8. treekram macrumors 68000

    Joined:
    Nov 9, 2015
    Location:
    Honolulu HI
    #8
    Stating the obvious, you should have mentioned you were running a beta in the OP.
     

Share This Page

7 June 7, 2019