Unable to play .avi files

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by CCClassic, Jul 23, 2011.

  1. CCClassic macrumors newbie

    Joined:
    Jul 23, 2011
    #1
    I have been storing /"exporting" photos/videos from Iphoto to an external HD. When I tried to play the video clips, they do not play. The image is showing (Quicktime)but the play button does not stay but goes off. I have downloaded Perian & VLC but they don't work either. Should I have converted the files to another format before exporting? The file sizes have not changed. Please help!:confused:
     
  2. jackerin macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 29, 2008
    Location:
    Finland
    #2
    Can you upload a sample to for example megaupload?
     
  3. CCClassic thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 23, 2011
    #3
    Sorry to be a nuisance. Love to send sample but how do I do that?
     
  4. simsaladimbamba

    Joined:
    Nov 28, 2010
    Location:
    located
    #4
    Before you upload a sample (Dropbox's Public folder can work too, and it is easier than MegaUpload and the like), analyse a sample .avi file via VideoSpec (I prefer that, though it hasn't been updated since 11/2009), MediaInfo Mac (10/2010) or MediaInfo (4/2011, there is a Mac OS X version to download, VideoSpec and MediaInfo Mac are using the same library as MediaInfo) and attach* the report here.

    *
    See B. Attaching images via the built in Attachment option and uploading an image to forum server for instructions on how to attach a file to your post.
     
  5. colettesaxby macrumors newbie

    Joined:
    Apr 17, 2009

Share This Page