Unable to Print Wirelessly to Epson Workforce 600

Discussion in 'Mac Accessories' started by Obsidian6, Aug 21, 2013.

  1. Obsidian6 macrumors 6502a

    Obsidian6

    Joined:
    Apr 29, 2006
    Location:
    Laguna Niguel, CA
    #1
    Hi guys / gals,

    I've got a networking question to ask of you all. I've got this old Epson Workforce 600 multi-function printer:

    https://www.epson.com/cgi-bin/Store...oid=110566&prodoid=63076679&category=Products

    I've had it since 2009, and it has worked fine up until my recent move. The only variable that has changed (because I still have the same wireless internet service despite being in a new location) is that I switched from my old Airport Extreme to my almost as old Belkin N+ router (I still want to upgrade my router soon).

    The printer is on my wireless network, is visible to my Macbook Pro, and I can even scan wirelessly, but if I try to print a document it just stalls and says that it can't find the printer. Needless to say, I'm just about stumped because I can't seem to get it to work. My larger Canon printer works just fine wirelessly on the same network and router. Any ideas how I can get it printing again?
     

    Attached Files:

  2. gsahli macrumors 6502a

    gsahli

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Location:
    Chicago
    #2
    Any chance it says "airprint" in the driver name? If so, delete and re-add using the non-airprint driver.

    If that doesn't help,
    Reset the Printing System (which resets some files/indexes) and then re-add the printer.
    http://support.apple.com/kb/HT1341
     
  3. Obsidian6 thread starter macrumors 6502a

    Obsidian6

    Joined:
    Apr 29, 2006
    Location:
    Laguna Niguel, CA
    #3
    Unfortunately that did not do the trick, and no the driver says nothing about Airprint.

    I should also mention that even if the printer is plugged in via USB it will not print.

    I'm at a loss here.
     
  4. Obsidian6 thread starter macrumors 6502a

    Obsidian6

    Joined:
    Apr 29, 2006
    Location:
    Laguna Niguel, CA
    #4
    Ok I got to the bottom of the issue. I had a faulty install of my Epson drivers. I had to go into the library and purge all the Epson drivers then reboot and reinstall the drivers from software update.

    Miraculously it is printing again.

    Thanks for the help!
     

Share This Page