Unable to restore 3G

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by philstone, Sep 12, 2011.

  1. philstone macrumors 6502

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Location:
    Jersey, Channel Isles
    #1
    Hi,

    Colleague accidentally pulled the cable out from his 3G whilst syncing and then it crashed, now we are unable to restore from iTunesm have tried from 2 different macs using different ports & cables still not joy - iPhone gets to 99% and then errors out after about 20 minutes saying error 1002...

    Interestingly the Updaterlogs talk about BBUReturnTimedOut(10)/2: Command receive error, progress 0 of 6..

    Can anyone shed any light or give suggestions?

    Cheers

    Phil
     
  2. philstone thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Location:
    Jersey, Channel Isles
  3. kbfr08 macrumors 6502

    kbfr08

    Joined:
    Mar 16, 2007
    #3
    Try using an update method that won't update the baseband. Just go on google and search for a method. I know that tinyumbrella will work to block the baseband update if you have SHSH blobs
     
  4. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #4
    That's false.
    TU only does that with the iphone 4, it doesnt maintain the baseband on iphone 3G or 3GS.

    OP try a DFU more restore.
    Did you have the ipad bb installed by any chance?
     
  5. philstone thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Location:
    Jersey, Channel Isles
    #5
    As far as I'm aware it was a genuine unlocked iPhone, have also already tried a DFU restore..

    I'm just re-downloading the ipsw as I've tried to cook an IPSW using Pwnage but it doesn't like the 4.2.1 ipsw I've got...

    ----------

    If it was the iPad bb then can I restore it using a Pwn'ed ipsw made using the iPad 3.2.2 bundle?

    Thanks!
     
  6. philstone thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Location:
    Jersey, Channel Isles
    #6
    Hi, still having problems with this...

    If I try to pwnage then I get an error saying wrong firmware bundle? Pointing it to iPhone1,2_4.2.1_8C148_Resore.ipsw using Pwnage 4.3
     
  7. philstone thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Location:
    Jersey, Channel Isles
    #7
    Managed to get this working using Pwnage 4.2..
     

Share This Page