Unable to restore from time machine

Discussion in 'macOS' started by M1kel, Dec 14, 2016.

  1. M1kel macrumors newbie

    Joined:
    Nov 10, 2014
    #1
    Hi,

    Ive just bought a new iMac and am going through the process of moving everything over from my old iMac. Both are running latest Yosemite 10.10.5.

    I ran a full backup on my old iMac to a network Time Capsule drive and verified ok.

    But when i open finder for example, then time machine and select a file the restore button remains greyed and i am unable to restore anything.

    Can anyone help me with what i am doing wrong?

    Thanks,
    Mike
     
  2. Weaselboy Moderator

    Weaselboy

    Staff Member

    Joined:
    Jan 23, 2005
    Location:
    California
    #2
    Don't do it through Finder. Use the Time Machine interface described in this article.
     
  3. M1kel thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Nov 10, 2014
    #3
    Sorry but that still doesn't work. I can see the files ok , i can select one and hit space bar and i get a preview ok but the restore button always remains greyed out...

    Mike
     
  4. JohnDS macrumors 65816

    Joined:
    Oct 25, 2015
    #4
  5. M1kel thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Nov 10, 2014
    #5
    Hi John,
    I have moved everything but I'm going to wipe my old mac and pass it on to a family member so i want to be able to access my backup should i have forgotten something...
     
  6. Weaselboy Moderator

    Weaselboy

    Staff Member

    Joined:
    Jan 23, 2005
    Location:
    California
    #6
    Are you logged in to the same account that was used to make the Time Machine backup?
     
  7. M1kel, Dec 14, 2016
    Last edited: Dec 14, 2016

    M1kel thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Nov 10, 2014
    #7
    Yes. Its the same on the original mac. On the original i can backup, verify but i can't restore from original or new mac...

    Actually i can right click on a file and have the option to send the file to Dropbox and that works.

    Still no option to restore it stays greyed out. Strange.

    Mike
     

Share This Page