Unable to view .Me domains?

ann713

macrumors 65816
Original poster
Nov 30, 2008
1,024
44
California
Hi all. I've been able to access 'nameofwebsite.me' pages just until up to about 3-4 weeks ago. Can't view them on either my laptop or iphone. Is anyone else having this problem? Are the servers down?
 

maflynn

Moderator
Staff member
May 3, 2009
65,423
31,457
Boston
Apple is probably in the process of shutting down .me pages as they move towards fully embracing iCloud. They stated that features in .me would not be available in iCloud and so at some point those discontinued features will stop working
 

Weaselboy

Moderator
Staff member
Jan 23, 2005
29,625
9,253
California
Apple is probably in the process of shutting down .me pages as they move towards fully embracing iCloud. They stated that features in .me would not be available in iCloud and so at some point those discontinued features will stop working
All MobileMe functionality is supposed to be available until June of this year (2012)
OP is trying to access a website with the .me domain and that has nothing to do with MobileMe.

OP>> I tried a couple just now and .me domains are working here.
 

wrldwzrd89

macrumors G5
Jun 6, 2003
12,106
75
Solon, OH
OP is trying to access a website with the .me domain and that has nothing to do with MobileMe.

OP>> I tried a couple just now and .me domains are working here.
If it works for you, but not the OP, I suspect DNS problems are to blame. Try this:

  1. Open System Preferences
  2. Open the Network pane
  3. Click the Advanced button
  4. In the window that appears, click the TCP/IP tab
  5. Examine the contents of the box that says DNS Servers.

If there is anything in there, try copying and pasting the contents to a text file, then clearing the box and clicking Apply. Try your request again. Does it work now?
 

ann713

macrumors 65816
Original poster
Nov 30, 2008
1,024
44
California
Thank you so much everyone for your input. I thought I was going nuts. It is definitely some type of network/router problem as I am able to access .Me sites on other wi-fi networks.

If it works for you, but not the OP, I suspect DNS problems are to blame. Try this:

  1. Open System Preferences
  2. Open the Network pane
  3. Click the Advanced button
  4. In the window that appears, click the TCP/IP tab
  5. Examine the contents of the box that says DNS Servers.

If there is anything in there, try copying and pasting the contents to a text file, then clearing the box and clicking Apply. Try your request again. Does it work now?
This was REALLY helpful and although I did not see the DNS Server option, re-newing the DCHP Lease did the trick! Thanks a great deal! :)