Unacceptable WiFi latency and jitter

Discussion in 'MacBook Pro' started by dmmcintyre3, Jun 13, 2010.

  1. dmmcintyre3 macrumors 68020

    Joined:
    Mar 4, 2007
    #1
    Code:
    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=0 ttl=64 time=4.947 ms
    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=1 ttl=64 time=4.411 ms
    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=2 ttl=64 time=[B]237.319 ms[/B]
    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=3 ttl=64 time=[B]163.334 ms[/B]
    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=4 ttl=64 time=91.747 ms
    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=5 ttl=64 time=19.746 ms
    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=6 ttl=64 time=[B]258.644 ms[/B]
    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=7 ttl=64 time=4.402 ms
    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=8 ttl=64 time=4.025 ms
    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=9 ttl=64 time=6.376 ms
    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=10 ttl=64 time=1.690 ms
    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=11 ttl=64 time=1.904 ms
    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=12 ttl=64 time=53.341 ms
    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=13 ttl=64 time=3.423 ms
    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=14 ttl=64 time=46.542 ms
    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=15 ttl=64 time=1.939 ms
    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=16 ttl=64 time=67.279 ms
    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=17 ttl=64 time=3.864 ms
    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=18 ttl=64 time=4.090 ms
    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=19 ttl=64 time=4.021 ms
    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=20 ttl=64 time=4.091 ms
    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=21 ttl=64 time=1.954 ms
    
    Over 100 ms and I bolded it.

    Over 250 ms to the router sometimes. :eek: It does the same thing at my house. My PowerBook would get a steady ping with less than 5 ms latency.

    Hardware: 13 inch MacBook Pro, 2.26 Core 2 Duo, No 3rd party upgrades.
     
  2. oplix macrumors 65816

    oplix

    Joined:
    Jun 29, 2008
    Location:
    New York, NY
    #2
    If you have a N router, switch to G mode only.
     
  3. dmmcintyre3 thread starter macrumors 68020

    Joined:
    Mar 4, 2007
    #3
    This one is a G router (the one with the ping result in the post), but at home where I get 500 ms pings is a N router.
     

Share This Page