Unibody MBP Dies when inserting FW800

Discussion in 'MacBook Pro' started by VFXToby, Dec 10, 2008.

  1. VFXToby macrumors newbie

    Joined:
    Sep 16, 2008
    Location:
    London
    #1
    Anybody experienced this with a new Unibody MBP:

    Insert a FW800 cable attached to a 500GB lacie drive, and... Ping MBP is off, no shutdown, no crash, just off, instantly...

    If i do it under battery power it wont start up untill i plug in the power again.

    It happens when the drive is turned off or on, but not if the FW cable is not attached to the drive at all.

    Haven't a chance to test it with other drives yet but will.

    Doesn't seem good.
     
  2. OrangeSVTguy macrumors 601

    OrangeSVTguy

    Joined:
    Sep 16, 2007
    Location:
    Northeastern Ohio
    #3
    That's been your quote for the day :p lol

    Yeah test the drive with another computer first, if the problem isn't replicated in another computer, Take it back!
     
  3. rychencop macrumors 65816

    rychencop

    Joined:
    Aug 17, 2007
    Location:
    http://www.northaugusta.net/
    #4
    it's the universal answer for a lot of these posts. "my mbp burst into flames today, should i take it back or is it something i can fix at home?"

    crazy!
     
  4. darwinian macrumors 6502a

    darwinian

    Joined:
    Jan 4, 2008
    Location:
    In R4, more or less
    #5
    Pretty wild. I've never heard of that. Definitely take it to Apple.
     
  5. heatmiser macrumors 68020

    Joined:
    Dec 6, 2007
    #6
    : D
     
  6. TheMonarch macrumors 65816

    TheMonarch

    Joined:
    May 6, 2005
    Location:
    Bay Area
    #7
    This happens when wires get shorted, it may be the drive or the cable. The same thing happens when the [+] and [-] get shorted on a USB port. The computer just shuts off without warning to prevent damage.
     

Share This Page