Unwanted music when no apps are running?

Discussion in 'macOS' started by Ry0wn, Aug 16, 2008.

  1. Ry0wn macrumors newbie

    Joined:
    Aug 16, 2008
    #1
    Ok, so as recently as last week, my computer has been acting strangely. As soon as it starts up the fans will flare for a few seconds, but then they'll go back to how they regularly act. That's not so strange though.
    What's really bothering me is something that I can't explain (which is why I came here). Sometimes, at any random time, no matter how many applications, if any, are open, this odd song will come on. I can't figure out where it's coming from, or why it's coming on. Even after I quit all of my applications, it still goes. It's going right now, and I just quit everything, and restarted finder.

    I checked the recent apps, system log, running applications, and everything I could think of, but couldn't find anything that could possibly be making the noise.


    This probably isn't important, but it sounds like a 64-bit Nintendo baseball game-tye song.

    Can anyone help?


    Edit: I also recently cleared my keychains, so I don't think it could be in there.
     
  2. erikistired macrumors 6502

    erikistired

    Joined:
    Apr 21, 2006
    Location:
    (770)
    #2
    is it an ad on a webpage? i've had that happen to me before.

    edit: ah i missed that it happens with no apps open. interesting.
     
  3. r.j.s Moderator emeritus

    r.j.s

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Location:
    Texas
    #3
    It plays while no apps are running? (Except finder, since you cant quite that)

    Take a look at activity monitor.
     
  4. CanadaRAM macrumors G5

    CanadaRAM

    Joined:
    Oct 11, 2004
    Location:
    On the Left Coast - Victoria BC Canada
  5. r.j.s Moderator emeritus

    r.j.s

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Location:
    Texas
    #5
    Ummm ... that would be funny.
     
  6. Ry0wn thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 16, 2008
    #6
    No, it wouldn't play if I quit the browser, which I already tried. Plus I don't have any add-ons for any of my browsers.


    And yes, it runs while no apps are running I'll take a screenshot, if needed.
     
  7. r.j.s Moderator emeritus

    r.j.s

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Location:
    Texas
    #7
    Take a screenshot of activity monitor please, the view that lists all processes.
     
  8. Ry0wn thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 16, 2008
    #8

    Oh, I found it, it was something on my dashboard. I didn't even think I had anything on my dashboard, lol.

    Thanks.
     
  9. r.j.s Moderator emeritus

    r.j.s

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Location:
    Texas
  10. Matari macrumors member

    Joined:
    Oct 30, 2007
    #10

    Hi - I was just going to tell you that was probably what it was - happened to me last week and I thought I was going mad! It was the 'blue friends' widget I downloaded - somehow I was clicking it on.
     

Share This Page