iPhone Updating to IOS 6

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by yaku, Oct 30, 2012.

  1. yaku macrumors newbie

    Joined:
    Oct 30, 2012
    #1
    Hello, i have an iphone IOS 4.3.2 Baseband 4.10.01 (Factory Unlocked using gevey sim) . and how can i update it to IOS 6 without upgrading my Baseband? and If i successfuly Updated it to ios 6 and preserved my baseband, can i still unlock it with my gevey sim?
     
  2. dhlizard macrumors G4

    dhlizard

    Joined:
    Mar 16, 2009
    Location:
    The Jailbreak Community
    #2
    Stay where you are, AFAIK Gevey sim does not work on iOS6
    Honestly, if you can get an IMEI unlock, do it.
    Depending on who sold the phone, they can be as cheap as $6 (AT&T)

    Then baseband is never an issue again
     
  3. yaku thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 30, 2012
    #3
    My Iphone was from japan (softbank). and i dont like the IMEI thing because i dont have money (im from philippines)

    Can I just Update to 5.1.1 And preserve the BB and Unlock it again using my Gevey sim?
     
  4. TriJetHero macrumors 601

    TriJetHero

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Location:
    World
    #4
    if you have blobs for 5.1.1 you can downgrade to that and use the Gevey again.
     
  5. yaku thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 30, 2012
    #5
    i never jailbroke my iphone.. is there any other way?
     
  6. gngan macrumors 68000

    gngan

    Joined:
    Jan 1, 2009
    Location:
    MacWorld
    #6
    It doesn't make sense. If you are factory unlock then you don't need gevey sim. If you are using gevey sim to unlock then it's NOT factory unlock.
     
  7. dhlizard macrumors G4

    dhlizard

    Joined:
    Mar 16, 2009
    Location:
    The Jailbreak Community
    #7
    Thread Starter doesn't know what factory unlock really is :(
     
  8. yaku thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 30, 2012
    #8
    sorry. im just new here.
    but can i still update my iphone to 5.1.1 and preserve my baseband and use my gevey sim?
     
  9. TriJetHero macrumors 601

    TriJetHero

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Location:
    World
    #9
    Not unless you have your hashes. If you were never jailbroken and did not safe them manually than you are stuck.
     
  10. Siggen macrumors 6502

    Joined:
    Apr 1, 2011
    Location:
    Oslo, Norway
    #10
    Ask SoftBank for an unlock.
    I bought my locked iPhone this month, called my operator (NetCom Norway, part of TeliaSonera).
    My number has a binding contract for 1 year (max legal for private customers in Norway), and I just asked NetCom for a IMEI unlock, and they gave it free over the phone, no questions asked.


    I worked previously in NetCom, this is standar customer support for them.
    Also SoftBank might not be as generous, but you will then get the price at least.
     
  11. dhlizard macrumors G4

    dhlizard

    Joined:
    Mar 16, 2009
    Location:
    The Jailbreak Community
    #11
    I believe I have read many times Softbank does not do unlocks
     
  12. labman macrumors 604

    labman

    Joined:
    Jun 9, 2009
    Location:
    Mich near Detroit
    #12
    But TS says he already is factory unlocked hense the confusion.
     
  13. Siggen macrumors 6502

    Joined:
    Apr 1, 2011
    Location:
    Oslo, Norway
    #13
    Well thats sad.
    In Norway they are required by law to provide unlocks for free when your contract is done (1 year max binding for non business contracts).
    And I think all of them provide it for money if that period is not up.
     

Share This Page