Upgrade on a different line

Discussion in 'iPhone' started by Scorch07, Jun 12, 2010.

  1. Scorch07
    Expand Collapse
    macrumors 6502

    Joined:
    Dec 16, 2007
    #1
    My line is not eligible for an upgrade, but my dad's is (we're on the same family plan). Is it possible for me to upgrade on his line but then use it for my line? I know it shouldn't be a problem normally, but the iPhone 4 uses a micro-SIM right? That means they would be switching him to the micro-SIM and not me... Does anyone have any ideas on how this is going to work?
     
  2. Runt888
    Expand Collapse
    macrumors 6502a

    Joined:
    Nov 17, 2008
    #2
    Yes, lots of people have an idea how it will work. There are at least two threads on the main page about it, along with a good description in the iPhone upgrade guide on this site.
     
  3. Exegesis48
    Expand Collapse
    macrumors regular

    Joined:
    May 2, 2009
    #3
    Yes, my wife and I do this every year. Just explain to the associate what you want to do and they will make sure the right line is activated before you leave the store. This year my line is up for upgrade, but it's my wife's turn to have the new iPhone, so she will be getting my upgrade, and next year I will get hers. Easy peasy!
     
  4. elephunkman
    Expand Collapse
    macrumors 65816

    Joined:
    Mar 27, 2010
    Location:
    Boston
  5. Geckotek
    Expand Collapse
    macrumors G3

    Geckotek

    Joined:
    Jul 22, 2008
    Location:
    NYC
    #5
    Beat me to it! :p
     
  6. bhsu21
    Expand Collapse
    macrumors 6502

    Joined:
    Feb 25, 2008
    Location:
    Jacksonville, FL
    #6
    so if i'm using a friend's upgrade, I'll have to go with him into the store and so the associate can activate my phone?
     
  7. j3yq
    Expand Collapse
    macrumors 6502

    j3yq

    Joined:
    Dec 16, 2007
    Location:
    Iowa
    #7
    Are you on the same account?
     
  8. Geckotek
    Expand Collapse
    macrumors G3

    Geckotek

    Joined:
    Jul 22, 2008
    Location:
    NYC
    #8
    They will most likely need access to your account, so I'd say yes.

    Another option is they activate the phone on his account. You have to go to the store eventually to pick up a micro-sim, then you swap phones and put your sim in the phone.

    So either way you go to a store.
     
  9. Macman756
    Expand Collapse
    macrumors 6502a

    Macman756

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Location:
    Atlanta, GA
    #9
    Can I do this at the Apple store or just AT&T?
     
  10. R2T
    Expand Collapse
    macrumors newbie

    Joined:
    May 23, 2010
    #10
    from what the AT&T representative told me, you can order your iphone anywhere you want, once you received the phone you call the AT&T people and tell them what number you want the iphone to be activated on.
     
  11. Macman756
    Expand Collapse
    macrumors 6502a

    Macman756

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Location:
    Atlanta, GA
    #11
    Cool beans, so I can call AT&T from the Apple store and tell them? My Apple sales rep last year had to call them for an upgrade problem not showing up, so I assume this would be similar, AT&T can then do whatever on their end and I'm all set?
     
  12. R2T
    Expand Collapse
    macrumors newbie

    Joined:
    May 23, 2010
    #12
    Right, everything has to go through AT&T anyway. The painless way to do is just give apple rep the number thats eligible to upgrade and if you want to use a different number that is different from the eligible line just give AT&T a call.
     
  13. Roy Hobbs
    Expand Collapse
    macrumors 68000

    Roy Hobbs

    Joined:
    Apr 29, 2005
    #13
    Can't you just preorder the phone from Apple using the eligible # and then when the phone arrives activate it via iTunes using your noneligible #??

    Seems like that would be the easiest option
     
  14. jfrancis04
    Expand Collapse
    macrumors 6502a

    jfrancis04

    Joined:
    Jun 11, 2010
    #14
    I'm curious on this also. The guide featured here on the site says you have to call AT&T, but I'm wondering if that's even necessary.
     
  15. frostraven
    Expand Collapse
    macrumors member

    frostraven

    Joined:
    Jun 16, 2009
    Location:
    Santa Cruz, CA
    #15
    Wow hey great upgrade guide. Pretty much answered all my questions! Thanks!!
     

Share This Page