Upgraded ram in 08 iMac - problems

Discussion in 'iMac' started by Dustin81783, May 20, 2011.

  1. Dustin81783 macrumors newbie

    Joined:
    May 20, 2011
    #1
    Hi everyone! Long time reader, finally registered.

    So, I bought my iMac in 08. It had 2 gigs of ram. With OS Lion coming out soon, i wanted to upgrade the ram. I followed the requirements as per in the book that came with it.

    I bought ram that matched, popped it in, it started fine, everything worked very fast! After 30 minutes the " Mac screen of death " popped up and I had ti restart. Then I got the 3 beeps on start up.

    So, if I got the wrong ram, why would it start up in the first place and work awesome?!

    I must head to work now, but will reply with the ram I punched soon.

    Thanks
     
  2. Scarrus macrumors regular

    Joined:
    Apr 7, 2011
    #2
    very likely faulty ram modules. The modules may have gotten fried during the first 30 min usage which surely isn't normal. I'd take the Ram back and get some replacement modules. If the new ones don't work either, it's likely there's a problem with your iMac.
     
  3. Dustin81783 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    May 20, 2011
    #3
    Aw, that sucks.

    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820231156

    This is the ram I purchased. That should be the correct ram?
     
  4. Scarrus macrumors regular

    Joined:
    Apr 7, 2011
    #4
    Yep, that's the one. I'd take it back, most likely the modules are defective.
     
  5. Dustin81783 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    May 20, 2011
    #5
    Thank you for the quick reply! I'll return it and hope I get some better ram. :D
     

Share This Page