upgrading from office 2004 to 2008, database issue

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by antonioconte, Oct 30, 2008.

  1. antonioconte macrumors newbie

    Joined:
    Mar 4, 2005
    #1
    Can't move on with this, can't check my emails or anything!

    I've installed office 2008, it upgraded 2004 (which was the latest version as I updated all the time) but it came up saying that the database was corrupt or something and wanted to rebuild it. so I tried to do it, and it took forever.

    I came back after about 2 hours and my macbook was asleep, woke it up and it said there was an error and then said again to rebuild? so I am doing it again, in case it was the sleep that did it?

    any ideas, is this normal? am I doing this right?

    taking ages again! this stinks!
     
  2. nadyne macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 25, 2004
    Location:
    Mountain View, CA USA
    #2
    This isn't normal. You should call tech support (instructions are in your retail box) to get help with dealing with this. With a retail purchase of Office 2008, you get 2 or 3 (sorry, I honestly can't remember the correct number) free calls to tech support. That's the best way to deal with this problem.

    Regards,
    Nadyne.
     
  3. antonioconte thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 4, 2005
    #3
    I know, you are right.

    although some good news:

    Finally after reading loads of posts about the updates not working and registering a working copy of 2008, it works out that I needed to install in Safe mode - this seems to have allowed me to install all the updates and I am now running 10.1.4. hooorah! well, kind of.

    Without looking deeply, I'm finding the following two issues, first one is major:

    1/ I can't send or receive emails - only way is whilst the progress panel is whirring away, looking as if its trying to connect, if I Apple Quit, whilst the panel is poped up and asking me if I really want to do this, all the accounts successfully send and receive. How odd is that?

    2/ The view pane is not showing 90% of the time?


    really not impressed with this.

    THought that since I had an intel mbp 17" things would be faster too. how wrong was I?
     
  4. SnowLeopard2008 macrumors 604

    SnowLeopard2008

    Joined:
    Jul 4, 2008
    Location:
    Silicon Valley
    #4
    Why'd you upgrade from the very beginning? Just uninstall 2004 and install 2008. I never upgrade, if something goes wrong, I can't even remove the older version.
     
  5. nadyne macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 25, 2004
    Location:
    Mountain View, CA USA
    #5
    Hmm, that's weird. Have you checked your account settings to ensure that you've got them all correct?

    Sorry, not sure what you mean by this. Can you post a screenshot?

    Can't blame you for not being impressed. :(

    If I were in your shoes, I'd do one of the following:
    1 - Uninstall and reinstall.
    2 - Call tech support. It's free (assuming you haven't used up your free calls yet), and we have several Entourage experts on staff who should be able to help you out. I know that spending time on the phone with tech support is no-one's idea of a nice afternoon, but it's a great way to fix your problem.

    Regards,
    Nadyne.
     
  6. MacDawg macrumors P6

    MacDawg

    Joined:
    Mar 20, 2004
    Location:
    "Between the Hedges"
    #6
    I wish I had just stayed with 2004 myself
    Unimpressed with 2008

    Woof, Woof - Dawg [​IMG]
     
  7. antonioconte thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 4, 2005
    #7
    so, I've managed to update Office 2008 to the latest version.

    I was having problems picking up emails and the preview pane wasn't work. I left the machine rebuilding overnight since the last post, and it seems to have worked.

    Only issue now, the preview pane is sooooo slow! any ideas?
     

Share This Page