UPS question

Discussion in 'macOS' started by joelw135, Oct 25, 2008.

  1. joelw135 macrumors 6502

    joelw135

    Joined:
    Oct 15, 2008
    Location:
    New Jersey, USA
    #1
    I just purchased a iMac 3.06 24" and am concerned that I am not sure how to install the UPS. Does OSX detect the USB UPS? Or do I have to go and tell it that it is plugged in and install some additional software?
     
  2. FunkyMonkey macrumors 6502

    Joined:
    Sep 4, 2007
    Location:
    Right behind you
    #2
    This article might be what your looking for. Did this answer your question?
    http://www.creativetechs.com/iq/find_mac_os_xs_hidden_ups_options.html
     
  3. joelw135 thread starter macrumors 6502

    joelw135

    Joined:
    Oct 15, 2008
    Location:
    New Jersey, USA
    #3
  4. tbsteph macrumors newbie

    Joined:
    Jun 23, 2006
    Location:
    Arizona
    #4
    I think what makes a particular UPS "compatible" is a data connection between it and your Mac. I know APC and Tripplite UPS's will work. I suspect the same is true for most of the others.
     
  5. joelw135 thread starter macrumors 6502

    joelw135

    Joined:
    Oct 15, 2008
    Location:
    New Jersey, USA
    #5
    I have an APC but the batteries are on the way out and the cost of the batteries is almost as much as I paid for the complete unit. So I might buy another unit when the APC goes.
     
  6. nanofrog macrumors G4

    Joined:
    May 6, 2008
    #6
    You might want to avoid units that are controlled by a serial port though. :eek:
    Unless you own a Mac Pro and are willing to install a PCIe Serial card. ;)
     

Share This Page