Urgent advice for Quadro 6000 compatib.

Discussion in 'Mac Pro' started by gr8pics, Aug 21, 2015.

  1. gr8pics macrumors regular

    gr8pics

    Joined:
    Jan 20, 2008
    #1
    Someone else using a Quadro 6000 6gb card with their 5.1 MP?
    Nvidia says it wont work, others claims it does...
    I got a Q6000 on hand i want to buy, but i need to know if it works...
    OSX 10.10 Xeon 5675

    Cheers
     
  2. Asgorath macrumors 65816

    Joined:
    Mar 30, 2012
    #2
    Not officially supported, but per the sticky FAQ thread, it should be enabled just fine by the NVIDIA web drivers (just like all the other Maxwell GPUs).
     
  3. gr8pics thread starter macrumors regular

    gr8pics

    Joined:
    Jan 20, 2008
    #3
  4. gr8pics thread starter macrumors regular

    gr8pics

    Joined:
    Jan 20, 2008
    #4
    Just in case, you mean this thread? "
    Frequently Asked Questions About NVIDIA PC (non-EFI) Graphics Cards"

    I couldnt find the Quad 6000 card mentioned there, is it?
     
  5. Asgorath macrumors 65816

    Joined:
    Mar 30, 2012
    #5
    I don't track which cards work, because in general they all do. Sometimes there's a slight delay between when a new GPU architecture gets released and drivers that enable it (e.g. Maxwell didn't until Yosemite was released, but the first Yosemite web driver released made GM107 work fine). I suspect nobody knows if Quadro M6000 works because nobody on these forums has access to one of those cards. However, based on the huge number of people using high-end Maxwell cards like the GTX 980, GTX 980 Ti and TITAN X, it's a safe bet that this new card will work as well.
     
  6. gr8pics thread starter macrumors regular

    gr8pics

    Joined:
    Jan 20, 2008
    #6
    Well, i drove 300km tonight to test it, and it worked, BUT, the rendering speed on Final Cut Pro was exactly the same as my current 4870 512mb, dont wether to laugh or cry...
     
  7. SoyCapitanSoyCapitan macrumors 68040

    SoyCapitanSoyCapitan

    Joined:
    Jul 4, 2015
    #7
    You cry, I'll laugh for you :)
     
  8. MacVidCards Suspended

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Location:
    Hollywood, CA
    #8
    FCP or FCPX?

    Only FCPX uses OpenCl, and Apple has made their apps very OpenCl friendly.

    Earlier version of FCP didn't use much GPU help at all.

    If anyone does get a Quadro K6000 I am 99% sure we could do an EFI.
     
  9. Asgorath macrumors 65816

    Joined:
    Mar 30, 2012

Share This Page