USB driving me crazy.

Discussion in 'Mac Accessories' started by joelw135, Nov 17, 2008.

  1. joelw135 macrumors 6502

    joelw135

    Joined:
    Oct 15, 2008
    Location:
    New Jersey, USA
    #1
    I have a number of USB devices connected to my iMac either directly or through a powered 2.0 Hub. I have found that after restarting some devices have not started or found. I have to unplug the device from the hub and then re-plug or power off and on for it to be found. My Seagate 500Gb USB shuts completely off when the iMac is powered down which means I have to remove power plug and then reinsert. This totally drives me crazy. Does anyone elase have similar problems? I know I am new to Mac, but things like this are hair pulling.
     
  2. blodwyn macrumors 65816

    Joined:
    Jul 28, 2004
    Location:
    Portland, Oregon
    #2
    I had some similar problems with a Belkin hub, a new hub fixed the problem for me
     
  3. joelw135 thread starter macrumors 6502

    joelw135

    Joined:
    Oct 15, 2008
    Location:
    New Jersey, USA
    #3
    What brand did you purchase and model? Thanks.
     
  4. blodwyn macrumors 65816

    Joined:
    Jul 28, 2004
    Location:
    Portland, Oregon
    #4
    The Belkin I was having trouble with was a 7 port, which used to lock up on me fairly regularly. I replaced it with this one (although the built in card reader is really slow). Since then I've used a couple of 4 port Belkin hubs with no problem.
     
  5. joelw135 thread starter macrumors 6502

    joelw135

    Joined:
    Oct 15, 2008
    Location:
    New Jersey, USA
    #5
    I need the minimum of 7 USB 2.0 with all the connectors on one side.
     
  6. joelw135 thread starter macrumors 6502

    joelw135

    Joined:
    Oct 15, 2008
    Location:
    New Jersey, USA
    #6
    I bought a 7 port Cables To Go hub and my problems are gone. best $17.79 I spent.
     
  7. blodwyn macrumors 65816

    Joined:
    Jul 28, 2004
    Location:
    Portland, Oregon
    #7
    Happy to hear it worked for you
     
  8. joelw135 thread starter macrumors 6502

    joelw135

    Joined:
    Oct 15, 2008
    Location:
    New Jersey, USA
    #8
    I think the key to solving these problems is the ports have to have automatic connect which keeps the ports alive after reboot. My FreeAgent USB drive would shut off completely but no longer with this hub.
     

Share This Page