USB HD won't show up anymore?

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by cubedweller, Jan 5, 2008.

  1. cubedweller macrumors 6502

    Joined:
    Nov 25, 2007
    #1
    Hey,

    I have a USB HD that I was using for Time Machine on my MBP -- I had it plugged in and my MBP was asleep when I disconnected it -- when my MBP reawoke from sleep I quickly replugged in the USB HD -- about two seconds later the "Unsafe Device Removal" error message (or whatever it is) appeared. I waited a few minutes to see if OS X would recognize my HD but nothing happened. I rebooted and it still won't appear. Nothing in Disk Utillity either. I rebooted into XP (I'm bootcamped) and it loaded the drive fine. Anyone have any solutions? Force it to reset the USB HUB ... or anything?

    Thanks,
    ~Eric
     
  2. dazed macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 23, 2007
    #2
    Are you using a hub ? I found i couldn't use my USB HD when it was plugged into my hub (although it was a cheap one, im not sure why it wouldnt work since it worked on my XP box for many years without a problem).

    In the end I plugged it straight into the mac and all was well again.
     
  3. darwinian macrumors 6502a

    darwinian

    Joined:
    Jan 4, 2008
    Location:
    In R4, more or less
    #3
    Also don't forget to check the system.log file (via Console.app if you want) to see if there are any messages related to the mis-connection of the USB drive. Additionally, you can open a Terminal and navigate over to /Volumes and see if the drive is actually mounting properly and the error is in Finder.
     

Share This Page