USB Modem not recognized by Lion - Solved

Discussion in 'Mac OS X Lion (10.7)' started by masiq, Jul 22, 2011.

  1. masiq, Jul 22, 2011
    Last edited: Jul 22, 2011

    masiq macrumors newbie

    Joined:
    Jul 22, 2011
    #1
    I just installed a fresh Lion from the AppStore but then I noticed my ZTE USB Modem is detected as USB but not Modem. so I can not make a connection to the internet. :(

    do you guys know how to fix this?

    any helps are appreciated

    thanks
    :)
     
  2. masiq thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 22, 2011
    #3
    this model:

    ZTE AC2726

    [​IMG]
     
  3. masiq thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 22, 2011
    #5
  4. Jerome Morrow macrumors 6502a

    Jerome Morrow

    Joined:
    Jun 13, 2011
    Location:
    United Kingdom
  5. andrastudio macrumors newbie

    Joined:
    Jul 22, 2011
    #7
    Sorry for hijacking the thread, I also have the same problem with my USB modem ZTE AC682 after I installed Lion.

    [​IMG]

    I can't seem to find Lion compatible driver for this modem even in ZTE website.
     
  6. Jerome Morrow macrumors 6502a

    Jerome Morrow

    Joined:
    Jun 13, 2011
    Location:
    United Kingdom
    #8
    Sorry i can't find anything too. Try asking your ISP/Mobile carrier. Try installing drivers for a similar modem.
     
  7. FilX macrumors newbie

    Joined:
    Jul 25, 2011
    #9
    same problem but...

    i have the same problem but with the ZTE MF637....:(
     
  8. avv2011 macrumors newbie

    Joined:
    Aug 3, 2011
    #10
    hello

    Hello peoplo please can you help me i have a ZTE MF100 and my mac have lion 10.7 and no reconize to internet
     
  9. avv2011 macrumors newbie

    Joined:
    Aug 3, 2011
    #11
    helpp


    Man I have Lion 10.7 from the AppStore but then I noticed my ZTE MF100 USB Modem is detected as USB but not Modem but I cant make a connection to the internet.

    do you´know how to fix this?

    help me please

    thanks
     
  10. Wolfpup macrumors 68030

    Joined:
    Sep 7, 2006
    #12
    Does Apple's USB modem work? I've got one...haven't used it in a while, but I was hoping they retain support...
     
  11. juest macrumors newbie

    Joined:
    Aug 4, 2011
    #13
    i have the same trouble with ZTE MF637,:(
    PLZ HELP ME
     
  12. Jerome Morrow macrumors 6502a

    Jerome Morrow

    Joined:
    Jun 13, 2011
    Location:
    United Kingdom
    #14
  13. avv2011 macrumors newbie

    Joined:
    Aug 3, 2011
    #15
    mf100




    Man and for the ZTE MF100 do yuo have something thaht cna work with osx 10.7 lion

    thanks
     
  14. Jerome Morrow macrumors 6502a

    Jerome Morrow

    Joined:
    Jun 13, 2011
    Location:
    United Kingdom
    #16
    Have you tried installing Snow Leopard compatible drivers and booting Lion in 32 bit kernel mode? Should work for now. If 64 bit kernel is not mission critical you can boot 32 bit kernel and use your modem just fine (i think).

    Also before that you could try this: http://forum.o2.co.uk/viewtopic.php?p=379149

    Also you can try installing same vodafone package for MF637. There is just one driver and it should support all modems.
     
  15. mahakali macrumors newbie

    Joined:
    Feb 18, 2003
    #17
  16. meetneo macrumors newbie

    Joined:
    Dec 12, 2011
    #18
    finally a solution!

    hey ppl,

    i was facing lot of problem with ZTE modem and reliance netconnect+ connection on my mac os lion 10.7.2.

    the macbook used to shut down every 5 minutes.

    after searching for hours on the net i found a solution to it as mentioned on the blog of this person

    download the generic ZTE driver mentioned on it and it works with all version of mac OS. http://www.techprone.com/reliance-netconnect-broadband-tata-photon-zte-mac-osx/6317

    posting this so that many other can benefit from the blog.

    i almost gave up on the netconnect+ modem..but this solution does work. !! so relieved !!

    cheers.
     
  17. aduh macrumors newbie

    Joined:
    Feb 20, 2012
    #19
    Can anyone help me where to get driver and how to install PROLINK PHS 100 in OS X 10.7

    Thank you
     
  18. Zaleosmarley macrumors newbie

    Joined:
    Jul 31, 2012
    #20
    USB Huawei E173 not recognized by Mountain Lion 10.8

    Can anyone help me, I have a Huawei E173 USB to my MacBook Pro does not recognize the new Mountain Lion 10.8. Nor do they light the light, or is mounted on the desktop.

    I searched online but have not found anything, you could help me, thank you very much.
     
  19. cnm51 macrumors newbie

    Joined:
    Sep 13, 2012
    #21
    zte modem compatibility with OSX 10.8

    I just upgraded the operating system on my MacBook Air to Mountain Lion OSX 10.8.1 from Lion OSX. The ZTE Data modem model AC2737 does not work now. Can some one help? Otherwise can I go back to the earlier Lion operating system?
     
  20. Be inspired macrumors newbie

    Be inspired

    Joined:
    Aug 22, 2012
    Location:
    Greece
    #22
    Hello, go to w w w .business.vodafone.com/site/bus/public/enuk/support/10_productsupport/laptop_connectivity/40_software/software/10_latest/p_software.jsp and download 4.09.01.00 this is what i use and its fully combatible with mountain lion and most of 3g modems.
     
  21. Yacton macrumors newbie

    Joined:
    May 8, 2013
    #23
    My friend, you solved the problem ?
    I have the same problem.

    Regards
     
  22. Dawit A. macrumors newbie

    Joined:
    Feb 6, 2014
    #24
    USB Modem zte ac 2726 not recognized by snow leopard

    My PC can't recognized the zte ac2726 evdo modem. It installs the software and detected by the system but displays device not ready messge. My PC OS is Mac OS X 10.5.8 snow leopard. Any help is highly appreciated. Plssssss
     
  23. Dawood Masood macrumors newbie

    Joined:
    Apr 29, 2014
    Location:
    Oak Lawn, IL USA
    #25
    ZTE AC 2746 on Mac OS X 10.9.2 Mavericks

    Please if you can help me in finding the driver or OS X 10.9.2 Mavericks for ZTE AC 2746 Model...and the zte site asks for a login and password which obviously i don't have any idea about
     

Share This Page