Use Time Machine WITHOUT backing up user?

Discussion in 'macOS' started by jafingi, Jul 6, 2011.

  1. jafingi macrumors 65816

    jafingi

    Joined:
    Apr 3, 2009
    Location:
    Denmark
    #1
    Hi,

    I'm getting my new iMac tomorrow, and want to transfer ONLY some specific stuff from my Macbook Pro's Time Machine backup.

    So I'll create a brand new user, but then I won't be able to transfer from my old Time Machine, right??

    What am I gonna do?
     
  2. jafingi thread starter macrumors 65816

    jafingi

    Joined:
    Apr 3, 2009
    Location:
    Denmark
    #3
    Yeah, but if I choose my user account only, then it will transfer all my Library/Preferences and other crap-stuff that fills up.. I don't want that.

    Actually, the only thing I want is my iTunes library, iPhoto library and ~/Documents.

    Would the best thing to do ACTUALLY be to restore my old user account, make a new one, and then drag the libraries and /Documents over, and then delete the old one?

    I wan't to start with a fresh.:D
     
  3. QuarterSwede macrumors G3

    QuarterSwede

    Joined:
    Oct 1, 2005
    Location:
    Colorado Springs, CO
    #4
    Might be the easiest way.
     
  4. iThinkergoiMac macrumors 68030

    Joined:
    Jan 20, 2010
    Location:
    Terra
    #5
    Yes, just manually copy the required data. You'll be set at that point.
     
  5. jafingi thread starter macrumors 65816

    jafingi

    Joined:
    Apr 3, 2009
    Location:
    Denmark
    #6
    But I guess I have to restore my user? Because if I just browse the Time Machine in Finder, and choose the newest version, it only has the file that changed since last version. So I need to restore??
     

Share This Page