Veho VFS-002 Slide scanner problems

Discussion in 'Mac Accessories' started by sensorian, Jan 6, 2013.

  1. sensorian macrumors member

    Joined:
    Sep 18, 2012
    Location:
    Manchester, UK
    #1
    I was bought the Veho VFS-002 as a xmas present as I have hundreds of slides that need to be scanned and it's one of the few that claim to be OSX compatible. I installed the software on my rMBP and the device lights up when connected to USB but in the accompanying software (Media Impressions) when I press 'acquire' there is 'no device detected'.

    I've checked in Printers and scanners and it's not there, I even tried removing my printer in case of conflict but still nothing.

    I checked in system information and it shows there giving the following information:-

    USB Scanner 5MP:

    Product ID: 0x0001
    Vendor ID: 0x0e0f (VMWare, Inc.)
    Version: 0.09
    Speed: Up to 480 Mb/sec
    Manufacturer: GCMC Corp.
    Location ID: 0x1a120000 / 4
    Current Available (mA): 500
    Current Required (mA): 500

    The FAQ files on veho's website talk about needing USB2 but surely USB3 is ok.....maybe that's the problem.

    I just can't get it to see the scanner and as I am relatively new to the OSX world I have reached my limitations in diagnosing the problem or trying solutions. Any advice or suggestions would be appreciated.
     
  2. Robea macrumors newbie

    Joined:
    Jan 21, 2014
    #2
    Same here

    I have just taken delivery of the veto-002 and am getting exactly the same issue. It is there as a 5mp scanner in usb devices and it lights up but I cannot get it to communicate. Also had a problem with the disc which my computer would not read. OK with other discs I checked! Using downloaded software.
    Thought. the 004 is 5mp and does not work with a Mac while the 002 is advertised as a 3mp scanner and does work with a mac. Clue?? Meantime I am writing to veho
     
  3. Robea macrumors newbie

    Joined:
    Jan 21, 2014
    #3
    No joy from Veho

    Just thought I would add a post script. The 5 mp is right, my theory wrong, and my son (with a PC) says there is a Mac file on the disc. I wrote to Veho exactly a week ago and have had no contact back from them. In the meantime I can't use the wretched thing because it is not recognized. Reading other forums, it would seem likely that if the device appears in system info - which it does, then it is likely to be a software problem. Would love to talk with Veho... and there is even no phone number...
     

Share This Page