Verizon iPhone 4 won't activate on network

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by AppleFanatic10, Oct 26, 2015.

  1. AppleFanatic10 macrumors 68030

    AppleFanatic10

    Joined:
    Nov 2, 2010
    Location:
    Encino, CA
    #1
    Finally got my iPhone 4 but it won't activate on Verizon's network for some reason. I've checked the ESN/IMED or whatever it's called to make sure that it's not blacklisted and it's not. Not sure what the problem is. Any suggestions would be greatly appreciated.
     
  2. iphonedude2008 macrumors 65816

    iphonedude2008

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Location:
    Irvine, CA
    #2
    Are you sure its a Verizon model? 3g phones won't work unless the ESN is whitelisted on Verizon's servers. LTE phones are a different story. Are you sure you want a 4 in 2015?
     
  3. AppleFanatic10 thread starter macrumors 68030

    AppleFanatic10

    Joined:
    Nov 2, 2010
    Location:
    Encino, CA
    #3
    I'm positive it's a Verizon model. I looked at the model number and it's the same as the Verizon 32gb Black (the one I ordered). I just have the 4 to hold me over until I can get my iPhone 6 fixed then upgrade to a 6 with more space.

    Are there more ways to check? So far I've checked the ESN/IMED to see if it was blacklisted and it said it was good there.
     
  4. iphonedude2008 macrumors 65816

    iphonedude2008

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Location:
    Irvine, CA
    #4
    Thats strange then. 3G phones have always been a PITA with Verizon. Consider taking it to their store. Sadly, Verizon users like myself have to rely on verizon support to fix their server side issues that should have been working in the first place.
     
  5. AppleFanatic10 thread starter macrumors 68030

    AppleFanatic10

    Joined:
    Nov 2, 2010
    Location:
    Encino, CA
    #5
    Ah, I was hoping I wouldn't have to go to a store for that. I guess I'll go over there sometime this weekend. Thanks!
     
  6. iphonedude2008 macrumors 65816

    iphonedude2008

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Location:
    Irvine, CA
    #6
    No problem. Verizon can really be a pain to deal with.
     
  7. C DM macrumors Westmere

    Joined:
    Oct 17, 2011
    #7
    Have you tried calling them and perhaps trying to take care of it over the phone?
     
  8. AppleFanatic10 thread starter macrumors 68030

    AppleFanatic10

    Joined:
    Nov 2, 2010
    Location:
    Encino, CA
    #8
    Yeah. Was on the phone with them over an hour.
     
  9. C DM macrumors Westmere

    Joined:
    Oct 17, 2011
    #9
    And what did they say or do in all that time?
     
  10. AppleFanatic10, Oct 27, 2015
    Last edited: Oct 27, 2015

    AppleFanatic10 thread starter macrumors 68030

    AppleFanatic10

    Joined:
    Nov 2, 2010
    Location:
    Encino, CA
    #10
    They were trying to activate the iPhone and told me that the phone wasn't a Verizon iPhone. Then tried to tell me that the iPhone is jail broken (it isn't).

    They said it was getting stuck on their activation side.
     
  11. iphonedude2008 macrumors 65816

    iphonedude2008

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Location:
    Irvine, CA
    #11
    If you have the ESN and its a verizon model number, it should be a verizon phone. Jailbroken phones don't change radio capabilities so that person sounds very ignorant. Hopefully you can get someone better.
     
  12. AppleFanatic10, Oct 27, 2015
    Last edited: Oct 27, 2015

    AppleFanatic10 thread starter macrumors 68030

    AppleFanatic10

    Joined:
    Nov 2, 2010
    Location:
    Encino, CA
    #12
    Yeah, I thought that wasn't correct when she said it lol. Hopefully if I call in again today, it'll be able to activate.

    I'm pretty sure this is a Verizon iPhone.

    IMG_0006.jpg
     
  13. AppleFanatic10 thread starter macrumors 68030

    AppleFanatic10

    Joined:
    Nov 2, 2010
    Location:
    Encino, CA
    #13
    Here's an update. Never got the phone to work, but the guy on eBay who I bought it from was kind enough to send me another one. This one works perfectly., connects to the Verizon network and everything. Not sure what was wrong with the one I had previously. Now, just have to ship the old one back.
     
  14. eyoungren macrumors P6

    eyoungren

    Joined:
    Aug 31, 2011
    Location:
    Phoenix • 85037
    #14
    Maybe a hardware issue?

    Friend of mine had an unlocked 3GS but could not get it activated on his carrier. Turns out the cellular radio was bad so I gave him my old 3GS and he was able to get it unlocked and activated.
     
  15. AppleFanatic10 thread starter macrumors 68030

    AppleFanatic10

    Joined:
    Nov 2, 2010
    Location:
    Encino, CA
    #15
    Probably was a hardware issue. I'm just glad that I now have a working phone. :D
     

Share This Page