Verizon iPhone 5 - No Contract

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by tysonvt, Dec 13, 2012.

  1. tysonvt macrumors newbie

    Joined:
    Dec 13, 2012
    #1
    Alright guys, bear with me... I know absolutely nothing about carriers, networks, CDMA, GSM, etc. I've done my research but I'm just even more confused now. So I have an iPhone 4 with unlimited data on Verizon over halfway through my 2 year contract. I'm thinking about going ahead and just buying the iPhone 5 at the no contract price though. So my question is: if I activate that new phone, will I have unlmited 4g data or will I only have 3g? Thanks for your help guys.
     
  2. maliu macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 24, 2010
  3. tysonvt thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 13, 2012
  4. tysonvt thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 13, 2012
    #4
    Ok I feel like this is a dumb question as well but how do I go about activating it?
     
  5. Purestang macrumors member

    Joined:
    Dec 22, 2010
    #5
    they will activate it for you...if they dont, there is a 1800 number (if your in the US) you call. You enter your phone number, and it is all automated from there. takes about 1-2 minutes.
     
  6. maliu macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 24, 2010
    #6
    Make sue you turn off iMessage and power off your old phone before beginning activation. I would call them and double check that your activating it will keep your unlimited. I did the dumb line to my line upgrade and it worked great, but I had them walk me through the activation to make sure nothing went wrong with my unlimited. I swapped a 4 for a 5.
     
  7. tysonvt thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 13, 2012
    #7
    Well I actually went though with it and got it in the mail today and have no idea what to do? Do I have to call from a different phone?

    ----------

    I called but apparently it's not automated because they transferred me to speak with someone and they're closed. I'd like to be able to activate it tonight. Is there another way?
     

Share This Page