Very Low RAM

Discussion in 'iPod touch Hacks' started by icefall5, Apr 28, 2011.

  1. icefall5 macrumors newbie

    Joined:
    Mar 6, 2011
    #1
    Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPod; U; CPU iPhone OS 4_3_2 like Mac OS X; en-us) AppleWebKit/533.17.9 (KHTML, like Gecko) Version/5.0.2 Mobile/8H7 Safari/6533.18.5)

    I have SBSettings set to show my free RAM, and lately my RAM has been very low. I can't pinpoint exactly when it started, but I typically have ~65 MB with nothing open. As soon as I open an app or two, it drops to 10-15 MB. In the past I had ~100 MB and no problems running things.

    I've tried disabling all Winterboard themes, uninstalling a bunch of Cydia packages, everything. It's really getting annoying because my iPod has been crazy slow due to this.

    I have a 32 GB iPod Touch 4G running 4.3.2, jailbroken with redsn0w. I have roughly 15 GB free. Any advice would be appreciated. Thanks!
     
  2. Ace134blue, Apr 28, 2011
    Last edited: Jun 2, 2011

    Ace134blue macrumors 6502a

    Ace134blue

    Joined:
    Sep 17, 2009
    #2
    Restore and re jailbreak then.

    I have 153MB free in Sbssettings on my ipod touch 4g
     
  3. icefall5 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 6, 2011
    #3
    Okay, it's getting completely ridiculous now. Springboard crashes into safe mode 4-5 times each day and I can't do even simple tasks. My memory does not increase after completely rebooting the device.

    This began when I upgraded from 4.2.1 to 4.3.2 and jailbroke. I've since upgraded to 4.3.3, and the problem has persisted. Does anyone have any ideas? I do have Crash Reporter installed and can post those logs if requested. It doesn't recommend any programs; it only has the log of Springboard crashing.

    Please, any help at all would be greatly appreciated!
     
  4. slieu92 macrumors regular

    Joined:
    Jun 28, 2008
    Location:
    California
    #4
    did you do anything special to get the free ram up to 153MB? just curious as mine goes to only 113MB.
     
  5. Ace134blue macrumors 6502a

    Ace134blue

    Joined:
    Sep 17, 2009
    #5
  6. (HAHA) macrumors newbie

    Joined:
    Jun 2, 2011
    #6
    just wondering

    just curious. how do you get the ram showing in sbsettings? is there one for basic memory, or is that the same as ram? thanks
     
  7. (HAHA) macrumors newbie

    Joined:
    Jun 2, 2011
    #7
    just wondering

    just curious. how do you get the ram showing in sbsettings? is there one for basic memory, or is that the same as ram? thanks
     

Share This Page