Very Slow rMBP Boot.

Discussion in 'MacBook Pro' started by ljx718, Jun 18, 2013.

  1. ljx718 macrumors 6502

    Joined:
    Dec 13, 2008
    #1
    this is the 2.6, 512gb 8 gb version.

    Boot goes to apple almost instantly, but then the rotating circle keeps going on for 2-5 mins. sometimes it doesnt even load.

    these are the things i have tried:
    pram / smc reset many times
    selected the ssd as my start up drive.
    taken everything off from login startup apps
    reinstalled from scratch. Not from an image.
    Did the apple hardware test- everything passed.
    Nothing plugged in


    I have no idea whats going on. I have tested the speed of the SSD once logged in and everything is ok. 450+ read/write speeds. Temps are fine. Fans are ok. No lagging once in.

    It really is driving me insane. Do you guys have any other suggestions?
     
  2. TrikieD macrumors newbie

    Joined:
    Nov 2, 2012
    #2
    How about trying verbose boot (Command-V) so you can see what it's doing to cause the delay. Maybe it's sticking or timing out at some step of the process.
     
  3. ramram55 macrumors 6502

    Joined:
    Jul 27, 2012
    #3
    Highlight your start up disk. Go to system preference and highlight the start up disk. See if this helps.
     
  4. ljx718 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Dec 13, 2008
    #4
    did that. Also verified and fixed disk permissions through disk utility.

    Did verbose (command + v) and everything went fine, and goes all the way to "macbook pro (somthing) ok:"

    then just stays there. i press keys and just writes what i press like in DOS. then it loads in the same about of time 2-5 minutes.
     
  5. swerve147 macrumors 6502a

    swerve147

    Joined:
    Jan 12, 2013
    #5
    Did you try booting in Safe Mode? Any difference?
     
  6. ljx718 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Dec 13, 2008
    #6
    have not tried that. ( at work right now, no computer). What would i be able to gather from that? If it starts up fine, its an issue with an app or something? Just like to add that this is happening with a completely fresh isntall, nothing downloaded or installed.
     
  7. swerve147 macrumors 6502a

    swerve147

    Joined:
    Jan 12, 2013
    #7
    Going off this article:

    http://reviews.cnet.com/8301-13727_7-20025628-263.html

    Ultimately subsequent boots after this may be faster.
     
  8. ljx718 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Dec 13, 2008
    #8
    so that didnt work, during verbose start up, it hangs on "macx_swapon success"

    couple of things ive noticed as well:

    dynamic gpu switching is not working sometimes.

    when i restart, i get a very very quick flash of black with white letteringon the top left of the screen when everything else is gray.

    this is very weird.
     
  9. ljx718 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Dec 13, 2008
  10. Watabou macrumors 68040

    Watabou

    Joined:
    Feb 10, 2008
    Location:
    United States
    #10
    I would suggest an appointment with the Genius bar. You should still have your warranty right?
     
  11. paulkerdot macrumors member

    Joined:
    Aug 2, 2010
    #11
    Do you have an sd card in?
     
  12. ljx718 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Dec 13, 2008
    #12
    update:


    Apprently the logic board has to be replaced. Kind of weird that it happened out of nowhere. At least i know theres nothing i couldve done, because it was driving me crazy that i couldnt figure it out.
     

Share This Page