Very slow Samsung 840 pro speed

Discussion in 'MacBook Pro' started by raniel, Jun 17, 2013.

  1. raniel macrumors regular

    raniel

    Joined:
    Jan 2, 2011
    Location:
    Ph
    #1
    Hi

    Just bought a new Samsung 840 Pro 256GB and put it in a USB 2.0 enclosure, I only got 35-40 MB/s read & write...

    yeah I know usb 2 speeds are very slow, but not this slow.


    Please help me
    Thanks
     

    Attached Files:

  2. Synaesthesia242 macrumors member

    Joined:
    Aug 13, 2009
  3. raniel thread starter macrumors regular

    raniel

    Joined:
    Jan 2, 2011
    Location:
    Ph
    #3
    Nope. I think usb 2 can exceed 100MB/s easily.
     
  4. ljx718 macrumors 6502

    Joined:
    Dec 13, 2008
    #4
    yes, it is that slow. Just get a usb 3 enclosure
     
  5. raniel thread starter macrumors regular

    raniel

    Joined:
    Jan 2, 2011
    Location:
    Ph
  6. Bear macrumors G3

    Joined:
    Jul 23, 2002
    Location:
    Sol III - Terra
    #6
    No it can't USB 2.0 is 480Mbits/sec and once you take in to account USB protocol overhead, 40MB/s is decent.

    USB3.0 is the way to go if your computer can support it.
     
  7. Livewings macrumors regular

    Joined:
    Dec 16, 2012
    #7
    You bought one of the best SSDs around and you put it in a $2 enclosure? :rolleyes:
     
  8. dusk007 macrumors 68040

    dusk007

    Joined:
    Dec 5, 2009
    #8
    It is a bit weird to run an SSD in a USB 2.0 enclosure.
    I never get beyond 35MB on mine and if I attach it on the hub instead of directly at a port it isn't even that. Only 25-30.
    40MB/s is an incredible speed for USB 2.0 and about the best you can possibly expect. I would be proud of those controllers on both ends.
     
  9. BuCkDoG macrumors 6502

    Joined:
    Jun 13, 2013
    #9
    I agree with everyone else. Run it on USB 3 or SATA. USB 2 isn't where you want to be with an awesome SSD like that one.
     
  10. raniel thread starter macrumors regular

    raniel

    Joined:
    Jan 2, 2011
    Location:
    Ph
    #10
    Sorry I didn't mention that I only used USB 2 enclosure to install Mountain Lion before I replace the HDD inside my mac. I have no intentions using a fast SSD on a crappy USB 2 enclosure.


    Thank you for your input guys. Sorry I blamed my ssd where definitely there is nothing wrong with it.
     

Share This Page