Very Strange Problem Desktop Rotated and Lost all my Stuff!!

Discussion in 'macOS' started by robertgarven, Dec 26, 2008.

  1. robertgarven macrumors member

    robertgarven

    Joined:
    Oct 27, 2008
    #1
    All,

    Something very weird happened to me today. I was using my computer, I typed in a search and hit go and the screen rotated out of the way like a cube transition in a photo app. The new screen was blue and I thought I had pushed a f button I was unaware of. Anyway I pushed all the buttons on top to no avail. The only way I could get my computer off and restarted was the on button on back. When it re-booted back all my personal documents seem to be missing, the dock was missing all but the stock apps and when I tried to open iphoto or mail, all the files were missing.

    I rebooted from the OS X startup disc and ran a repair, it said the disc was fine. I repaired all the permissions, to no avail. I even ran tech tool pro and it says all was fine. After hours of pain I ended up restoring the drive using time machine. Now I lost all my photos from Christmas....

    Ha anyone seen anything like this and what is the rotating desktop????

    Thanks,

    Rob
     
  2. aross99 macrumors 68000

    aross99

    Joined:
    Dec 17, 2006
    Location:
    East Lansing, MI
    #2
    It sounds to me like you switched to another user. Try selecting "Log out of xxx" under the Apple Menu, and then logging back into your main user.

    The graphic transition you saw is what happens when you switch users.
     
  3. QuarterSwede macrumors G3

    QuarterSwede

    Joined:
    Oct 1, 2005
    Location:
    Colorado Springs, CO
    #3
    First off it sounds like Fast User Switching activating. Not sure why all your personal docs are missing unless your in a another account by accident.
     
  4. robertgarven thread starter macrumors member

    robertgarven

    Joined:
    Oct 27, 2008
    #4
    wow you guys are smart! So I restored for nothing! I got it to happen again I went to the user icon and selected guest and it rotated to a blue screen that had no menu bar or dock????? I had to press the on/off button to exit but at least it rebooted as my account. I just turned off the fast user option. How would I have rotated out of that blue screen?

    Thanks for all your help!!

    Rob
     
  5. robertgarven thread starter macrumors member

    robertgarven

    Joined:
    Oct 27, 2008
    #5
    HELP. I am freaking out please stay with me...

    I tried to log on as the guest to see if it looked like the desktop I had where I lost my stuff and yes I am back there! I cant log off , when I log into my admin account I keep getting the sparse desktop with all my stuff gone!

    I also remembered that when I was in this ghost guest account before my desktop items were still the same as on my own account and my download folder was still the same??? I dont want to restore again but somehow I am in login hell???

    I even deleted the guest account and when I login as my admin account I am back to this bad place

    Thanks again in advance!
     
  6. robertgarven thread starter macrumors member

    robertgarven

    Joined:
    Oct 27, 2008
    #6
    Ad in my admin account my login items are missing,

    any suggestions???

    Rob
     
  7. vandozza macrumors 6502a

    vandozza

    Joined:
    Jun 14, 2006
    Location:
    Australia
    #7
    how many accounts do you have on your mac?

    - admin
    - guest?
    - other?

    you might not be logged into the correct account yet? (check apple/system preferences/accounts - users/accounts are listed in the left panel.)
     
  8. robertgarven thread starter macrumors member

    robertgarven

    Joined:
    Oct 27, 2008
    #8
    All,

    I though solved my problem by turning off the fast switch login preference. But here is my problem. I think it goes all the way back to when I loaded 10.5, I of course loaded it the first day it was released and I could not login to the computer at all. I am not sure what the fix was but I think I had to create some new type of admin account. Anyway here goes

    Yesterday I pressed a button and some how enabled fast user change (which I never knew was activated) into the guest account where I got a blue screen which would not let me get out of so I restarted the machine, logged in to my admin account. I arrived at a desktop which had lost all my stuff whicht what I think now was a guest desktop.

    I logged out and back in no change

    Open preferences and disabled the guest account and the fast user switching... no change when I logged back in as admin still at guest desktop

    Rebooted from OS 10.5 disc repaired disc, repaired permissions everything fine. Rebooted logged in as admin still at guest desktop

    Rebooted from Tech Tool 4 ran all the reports everything is fine, directories fine, files fine. So I think there is something to do with the log in account???

    I restored my whole system 5 hours (twice now)

    I log on as myself and everything is normal. As a test I tried to log in to the user account which was enabled and after a long blue screen I was taken to a guest (no files etc) desk top. I log out and log in as the admin account and end up at the guest account desktop. I can never get back to my admin desktop with all my files etc.. I have 3 accounts 1 guest (which you can disable but not get rid of) my admin account, and one for my wife who has never used it and where I am now.

    I have tried about every combination of preference user account preferences to no avail!

    I am now sure I am having a user account login problem but cannot think of a solution.

    Thanks for any help or suggestions!

    Rob
     
  9. JediMeister macrumors 68040

    Joined:
    Oct 9, 2008
    #9
  10. robertgarven thread starter macrumors member

    robertgarven

    Joined:
    Oct 27, 2008
    #10
    Wow,

    That sound exactly like my problem but I never changed my home directory however I had to do something with the root account when I upgraded to 10.5 but that was the day it came out.

    I think I solved my problem here is what i did:

    archive and install
    that did not work my user account was somehow so messed up I still had the default desktop
    restore from Time machine
    archive and install again! saving user settings
    I think now I am fixed up????

    Thanks for all your help!

    Rob
     

Share This Page