Virtual Machine inside a Virtual Machine possible?

Discussion in 'Windows, Linux & Others on the Mac' started by jrrdnx, Dec 10, 2008.

  1. jrrdnx macrumors member

    jrrdnx

    Joined:
    Nov 13, 2008
    Location:
    Indiana
    #1
    Doing some research for this thread, I tried running Microsoft Virtual PC both on Bootcamp and in VMWare Fusion (using the Bootcamp partition as the virtual hard disk). It worked as expected in Bootcamp, but had some major problems in Fusion.

    1) I first got an error that the internet could not be used.

    2) Then after another minute or so, a long list of errors which was eventually sent to Apple when I had to force quit Fusion because it would no longer respond.

    Virtual PC is what I use at work (pro Web Developer) on a Windows XP machine, and it comes it very handy as both the program and the virtual images are free from Microsoft. I have tried other solutions to running multiple versions of IE, including MultipleIEs, but we have had some problems with that in the past.

    I will be content with running Virtual PC in Bootcamp to test websites in IE6 and IE7, but was wondering if anyone else has ran Virtual PC or any other virtualization program successfully in Fusion or even Parallels? specifically to run multiple versions of IE?
     
  2. jrrdnx thread starter macrumors member

    jrrdnx

    Joined:
    Nov 13, 2008
    Location:
    Indiana
  3. SnowLeopard2008 macrumors 604

    SnowLeopard2008

    Joined:
    Jul 4, 2008
    Location:
    Silicon Valley
    #3
    Um.. no? You are trying to virtualize something in what is already a virtualized world. It won't work.
     
  4. mackerman93 macrumors newbie

    Joined:
    Jan 1, 2008
    #4
    This is not exactly what you asked for, but I think it might help. *click*
     
  5. jrrdnx thread starter macrumors member

    jrrdnx

    Joined:
    Nov 13, 2008
    Location:
    Indiana
    #5
    Thanks for the reply, but I've used Multiple IE's before with some major problems.

    I was hoping that someone had experimented and been able to run a virtual machine inside of another, but oh well. I think for now, I'll just use VMware converter to the convert the free Microsoft Virtual PC image to be able to use it with Fusion. More of a hassle, but it'll have to do.

    Thanks again for the replies!
     
  6. plinden macrumors 68040

    plinden

    Joined:
    Apr 8, 2004
    #6
    Hmm, I'm fairly sure I was able to install VPC inside VMWare for Linux once, a few years ago. It was slow as molasses, if I recall correctly. I can't really remember any details though ... I'm sure it was unusable if it did work since I didn't keep it.
     

Share This Page