Virtual Machine's Questions

Discussion in 'Windows, Linux & Others on the Mac' started by nikopolidis, Mar 25, 2008.

  1. nikopolidis macrumors regular

    Joined:
    Dec 21, 2007
    #1
    Hello, mates! :)
    This thread is for those who run Windows on their Mac thru Virtual Machine technology (Parallels Desktop, VM Ware Fusion, BootCamp e.t.c.) and have some issues or questions about it.

    I have my first question about Parallels Desktop.
    How can I connect to Internet on my Mac being in Windows thru Parallels?
    Does anyone know where can I get step by step guide that will explain me in detail how to connect my Virtual Machine to Internet?
    Thx. :)
     
  2. wrldwzrd89 macrumors G5

    wrldwzrd89

    Joined:
    Jun 6, 2003
    Location:
    Solon, OH
    #2
    It really isn't that hard to do. First, in Parallels, choose which method you want it to use. You can either have Parallels share your Mac's Internet connection (which means you don't have to set up anything on Windows), or tell it to use its own (which means setting up Windows to connect to the Internet just like you would on a normal Windows installation - assuming you know how this is done). If you're not sure, just set it up to share your Mac's connection - this is the easiest, and requires no further work on your part.
     
  3. McGiord, Mar 25, 2008
    Last edited: Jan 30, 2011

    McGiord macrumors 601

    McGiord

    Joined:
    Oct 5, 2003
    Location:
    Dark Castle
    #3
    Sharing the connection is the best way, I will do that later Today, I may post some pics.

    BootCamp isn't virtual, if you startu your mac with the <option> key, you will be able to select which bootable partition you want to use, if you shoose the partition created with bootcamp and it has Windows installed, it will run natively.
    However if you use that Partition with one of the virtualization programs: parallels, fusion, you will running a virtual machine.
    ________
    juggalo
     
  4. bigrobb macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 11, 2008
    Location:
    Tennessee
    #4
    i was using parallels and i bought vmware fusion to try because parallels kept crashing i used to vmware importer to import the vm from parallels but when i start it up it asks for my windows product key and when i enter it it rejects it. will i need to buy another copy of windows?
     
  5. steveza macrumors 68000

    steveza

    Joined:
    Feb 20, 2008
    Location:
    UK
    #5
    No you can call the number provided and activate it over the phone.
     
  6. bigrobb macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 11, 2008
    Location:
    Tennessee
    #6
    cool that worked now is it alright to delete the parrels virtual machine and remove parrallels or will that mess up the machine in fusion. i already like fusion better, i like the unity better than parralels coherence.
     
  7. richard.mac macrumors 603

    richard.mac

    Joined:
    Feb 2, 2007
    Location:
    51.50024, -0.12662
    #7
    use the parallels uninstaller from the CD or disk image (is you downloaded it). this will remove the parallels viertual machine which is in your Documents folder and not touch the VMware virtual machine which is in ~/Library/Application Support/VMware Fusion/Virtual Machines
     
  8. Flowero4ka macrumors regular

    Joined:
    Jan 24, 2008
    #8
    Hello! I use parallels and I have one question! I want to run flash 9 on mac via parallels, I have flash prog for windows only. Will it work as fast as on usual PC? This application is really heavy, but I need a fast work. Wait for your advices.
     
  9. wrldwzrd89 macrumors G5

    wrldwzrd89

    Joined:
    Jun 6, 2003
    Location:
    Solon, OH
    #9
    If you're running on an Intel Mac (which Parallels requires) then yes, you will get near-native performance.
     
  10. McGiord, Mar 28, 2008
    Last edited: Jan 30, 2011

    McGiord macrumors 601

    McGiord

    Joined:
    Oct 5, 2003
    Location:
    Dark Castle
    #10
    You can use the free trial and check on your own.
    Maximize your mac's RAM for better performance and try BootCamp for native speed test.

    Shared connectiong Pics still pending.
    ________
    extreme q vaporizer
     
  11. Siron macrumors 6502

    Siron

    Joined:
    Feb 4, 2008
    Location:
    North Carolina
    #11
    When I started Parallels and told it to use my Boot Camp XP it set everything up automatically including printers and internet connection. I didn't have to do anything.
    Alan
     

Share This Page