Vista 64 on the mac

Discussion in 'Windows, Linux & Others on the Mac' started by macman4789, Oct 17, 2008.

  1. macman4789 macrumors regular

    Joined:
    Jul 12, 2007
    #1
    Hi guys,

    I'm thinking of putting vista 64 on my mac. However I'm not sure what the requirements are, is it just a 64 bit processor? Have I got one? I have a core 2 duo if that helps.

    Does vmware or parallels both support 64 bit windows?

    Thanks for your help
     
  2. DoFoT9 macrumors P6

    DoFoT9

    Joined:
    Jun 11, 2007
    Location:
    Singapore
    #2
    yes that should be fine,

    both parallels and vmware support 64 bit.
     
  3. macman4789 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jul 12, 2007
    #3
    Thanks for that reply.

    I'm quite inexperienced on how windows runs on a mac, does it run reasonably quick or can you tell it's not being ran off a pc based system?

    Is there any specific issues I should be wary of in regards to the 64 bit version? Can I run office on it even though that is a 32bit software package?

    Thanks
     
  4. apfhex macrumors 68030

    apfhex

    Joined:
    Aug 8, 2006
    Location:
    Northern California
    #4
    Booting Windows on a Mac (Boot Camp) is no difference than any other PC. There's no speed penalty. Using virtualization software like Fusion or Parallels, on the other hand, will be slower but fine for most tasks probably.

    I don't think there are any problems running 32-bit software on Vista x64.
     
  5. mlemonds macrumors 6502a

    mlemonds

    Joined:
    Apr 9, 2008
    Location:
    Lexington, KY
    #5
    yes. last i checked ( a year ago ) microsoft was not going to release a 64 bit version
     
  6. steve-p macrumors 68000

    steve-p

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Location:
    Newbury, UK
    #6
    Can anyone who has actually run Vista 64 bit in Parallels confirm it works OK? I have a choice of moving either 32 bit XP Pro or 64 bit Vista Ultimate onto my MBP when I get it, and Vista would be easier for me to move. I don't want to find any nasty driver surprises though.
     
  7. ayeying macrumors 601

    ayeying

    Joined:
    Dec 5, 2007
    Location:
    Yay Area, CA
    #7
    Parallels 3 doesn't work. Parallels 4 is currently in beta and will be released soon in which it will work.
     
  8. steve-p macrumors 68000

    steve-p

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Location:
    Newbury, UK
    #8
    OK, thanks. I may have to move XP instead then depending on when they actually release it.
     
  9. xxmuhahahahahxx macrumors newbie

    Joined:
    Aug 9, 2008

Share This Page