Vista like widgets for mac dashboard?

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by LukeW16, Mar 12, 2009.

  1. LukeW16 macrumors member

    LukeW16

    Joined:
    Dec 4, 2008
    #1
    Hi, I'm looking for something similar to the windows vista sidebar ( the 'widgets' on the right hand side of the desktop. The mac ones are all pretty much different sizes and it dosn't give that ' neat look'.

    Also, how do I place a widget onto my desktop?

    Thanks, Luke.
     
  2. Tallest Skil macrumors P6

    Tallest Skil

    Joined:
    Aug 13, 2006
    Location:
    1 Geostationary Tower Plaza
    #2
    Gadgets were copied from widgets. Not everything needs to be the same size.

    And you can have a clean look.
     
  3. LukeW16 thread starter macrumors member

    LukeW16

    Joined:
    Dec 4, 2008
    #3
    I was really looking for somethign that is very similar to the windows sidebar and tthat I could leave them showing all time.
     
  4. Tallest Skil macrumors P6

    Tallest Skil

    Joined:
    Aug 13, 2006
    Location:
    1 Geostationary Tower Plaza
    #4
    You can also drag widgets out of the Dashboard, but they'll be covered up by any applications running, so it's meaningless.

    Tap a key, quick glance, tap back. It's easy.
     
  5. LukeW16 thread starter macrumors member

    LukeW16

    Joined:
    Dec 4, 2008
    #5
    Thanks for you recommendation, but I'd rather have my widgets visible on the desktop at all times. How do I put gadgets from the dashboad onto the desktop?
     
  6. striatedglutes macrumors 6502

    Joined:
    Feb 22, 2009
    Location:
    USA
    #7
    LukeW16: Winner of most polite forum member of the year!
     
  7. Consultant macrumors G5

    Consultant

    Joined:
    Jun 27, 2007
    #8
  8. Mal macrumors 603

    Mal

    Joined:
    Jan 6, 2002
    Location:
    Orlando
    #9
    Honestly, your best bet (though I don't care for it) is Yahoo Widgets (formerly Konfabulator). It's kinda what Dashboard was based on. It'll let you keep them visible all of the time as well.

    jW
     
  9. x86isslow macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 10, 2003
    Location:
    USA
    #10
    These widgets don't need to run in dashboard, and they look alike: http://www.panic.com/stattoo/
     
  10. neonblue2 macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 25, 2006
    Location:
    Port Pirie, South Australia
    #11
    You guys really aren't helping him. Open up the Terminal application (/Applications/Utilities/Terminal.app) and type this.

    defaults write com.apple.dashboard devmode YES

    Hit Enter and now open a widget on the Dashboard, grab it with the cursor, and hit the Dashboard key (it may or may not be F12 depending on your Mac). Now you should have that widget floating above the desktop.
     
  11. jonbravo77 macrumors 6502a

    jonbravo77

    Joined:
    Feb 20, 2008
    Location:
    Phoenix, AZ
    #12
    I use this but the only downside is the widget stays on top of everything on your desktop...
     
  12. striatedglutes macrumors 6502

    Joined:
    Feb 22, 2009
    Location:
    USA
    #13
    Seeing as how the OP wanted an always visible sidebar, I doubt that would be a problem for him.
     

Share This Page