visual voicemail not working

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by jthrasher, Jul 11, 2008.

  1. jthrasher macrumors member

    Joined:
    Mar 27, 2002
    #1
    just got the 3G version and when I tap on the voicemail tab, it calls the voicemail rather than going to the visual voicemail screen. anyone else have this issue?
     
  2. jthrasher thread starter macrumors member

    Joined:
    Mar 27, 2002
  3. yorkslad macrumors regular

    Joined:
    Oct 31, 2005
    #3
    Think yourself lucky that this is your only problem matey ;)
    What a day :rolleyes:
     
  4. skabadelic macrumors member

    Joined:
    Sep 26, 2007
  5. rogersmj macrumors 68020

    rogersmj

    Joined:
    Sep 10, 2006
    Location:
    Indianapolis, IN
    #5
    I've got the same problem on my 1st-gen phone (upgraded to 2.0). No visual voicemail, it just calls the VM system. Boo.
     
  6. rogersmj macrumors 68020

    rogersmj

    Joined:
    Sep 10, 2006
    Location:
    Indianapolis, IN
    #6
    Now it's asking me for a voicemail password. I have no idea what it is, but I've tried default suggestions found on AT&T's site (111111, my phone number, the last 4 digits of my phone number) but nothing works.

    WTF.
     
  7. ckodonnell macrumors member

    Joined:
    Aug 29, 2006
    #7
    Same here. It just does nothing when I hit that button.
     
  8. pliskin macrumors newbie

    Joined:
    May 24, 2008
    #8
    same prob here, went from 2.0 1,2 to 1,1 and now I have no VV, just old school voicemail.
     
  9. pliskin macrumors newbie

    Joined:
    May 24, 2008
    #9
    fixed it...for whatever reason, the TTY setting is defaulted on in the 1,1 2.0 firmware, giving you that phone/dot icon next to the battery and turning off VV. Go into phone settings and turn it off, and voila VV is back. Hope this helps.
     
  10. AppleIntelRock macrumors 65816

    AppleIntelRock

    Joined:
    Aug 14, 2006
    #10
    It appears I've encountered this same problem, when I tap the visual-voicemail tab, nothing happens...
     
  11. marksman macrumors 603

    marksman

    Joined:
    Jun 4, 2007
    #11
    The weird thing is they claimed all my voicemail would get erased from my v1 iphone, but it is all there.
     
  12. youngcapitalist macrumors newbie

    Joined:
    Mar 2, 2005
    Location:
    NYC
    #12
    I'm having a similar issue. The VV button doesn't always respond to my touch and when it does it refuses to show me the VV screen stays on whatever screen I was on while VV button stays highlighted..weird and not the first issue I've encountered with my 3G iPhone LOL...early adapters syndome oh well
     
  13. AppleIntelRock macrumors 65816

    AppleIntelRock

    Joined:
    Aug 14, 2006
    #13
    that was my problem. here is how I resolved it. call your mobile number and configure the voicemail that way, giving them a new password etc. then, reset your phone, and there you go, (at least for me) visual voicemail should be working!!!
    let me know if my method works for anybody else! if it does, i'm charging 5 bucks a fix.
     
  14. jmpmntwnty3 macrumors 6502

    Joined:
    Sep 15, 2007
    Location:
    South Carolina
    #14
    If that's your problem you should call AT&T customer support (NOT apple iPhone .. you'll have to wait for hours and hours) and make sure you have the data package. I'm not sure how the person who activated my iPhone was able to bypass adding a data package ... but when I got home, I noticed there was no 3G or EDGE symbol and my wireless signal was really low. I couldn't get on the internet, I couldn't send/receive SMS messages, and I couldn't use visual voicemail. All I could do was make and receive phone calls. So I called AT&T support, and the guy added my data package and I was good to go!
     

Share This Page