Vmware settings for vista

Discussion in 'Windows, Linux & Others on the Mac' started by sabre364, Jul 30, 2009.

  1. sabre364 macrumors member

    Joined:
    Jun 23, 2008
    #1
    So before my MBP went on the fritz I used vmware (i think the older version, not 2.x) to run vista. It was kind of slow so I upgraded to 4 gigs of ram and then it worked great.

    Then I ahd some computer problems and required some resinstallations.

    I now have vmware 2.x (it certainly looks different) and the same vista with 4gb of memory. When I first ran vmware, it took >20 minutes to start up vista. I know that it's slower than osx but that was too much, i eventually realized that I had only 1 cpu and 1 gig of ram dedicated to it. I changed that and installed vmware tools.

    Now, it runs fine but it still is quite slow to start up. I have dedicated 2 cpu and 2208mb in the setting. I never touched these settings before when I had (I presume) the old vmware... What do you guys run in your settings?
     
  2. 1ne macrumors regular

    Joined:
    Jun 16, 2009
    Location:
    Canada Oil Country
    #2
    My is fast. 15 seconds from resume state. No hanging. Everything is good.

    Settings are below.
     

    Attached Files:

  3. sabre364 thread starter macrumors member

    Joined:
    Jun 23, 2008
    #3
    hmm i don't know what is going on...this is really annoying, now my mouse sometimes will freeze in the windows partition :dunno:

    still takes a while to start up, much longer than a normal windows start up via boto camp:mad:
     

Share This Page