Volume up/down latency issue - and no sound - in clamshell mode

Discussion in 'MacBook Pro' started by jamesryanbell, Sep 26, 2010.

  1. jamesryanbell macrumors 68020

    jamesryanbell

    Joined:
    Mar 17, 2009
    #1
    I have a late '08 MBP hooked up to a new 27" ACD, using a bluetooth apple keyboard and magic mouse.

    It's been working fine in all respects until I woke it up today. Everything is fine except the volume. If I tap volume up or down on the keyboard, there's serious latency (5-10 seconds) between me pressing the button and it showing the volume moving. Secondly (and more importantly), there's no sound at all (no matter what volume it's set at). I've already directed the sound through the monitor's speakers (like I said, everything was working just fine).

    I've tried rebooting, double-checking the sound settings, and disconnecting/reconnecting the bluetooth keyboard.

    I'm not sure what else to do. Any ideas??
     
  2. WardC macrumors 68030

    WardC

    Joined:
    Oct 17, 2007
    Location:
    Fort Worth, TX
    #2
    Does the Late 2008 MacBook Pro support audio-out through Mini DisplayPort? It may just support video but no audio on those older models.
     
  3. alust2013 macrumors 601

    alust2013

    Joined:
    Feb 6, 2010
    Location:
    On the fence
    #3
    I believe the audio goes through the usb cable
     
  4. jamesryanbell thread starter macrumors 68020

    jamesryanbell

    Joined:
    Mar 17, 2009
    #4
    Audio goes through the USB cable.

    Side note: According the guys at the Mac Store, even if you have a new MBP that DOES support sound through the MDP, you STILL have to use the USB cable for other functions.

    I disconnected and reconnected the monitor, nothing. Then rebooted the computer open, connected the bluetooth mouse/keyboard, closed the lid, hooked up the monitor, awoke it, and it worked.

    Puzzling. I still can't figure out why it did it though.
     

Share This Page