VPN connections on Snow Leopard - problem with correct username/password

Discussion in 'macOS' started by arbol000, Apr 26, 2010.

  1. arbol000 macrumors newbie

    Joined:
    Apr 26, 2010
    #1
    Hey everyone,

    I'm new here but have lurked for a while and love the community. Hope someone can shed some light on this. I've got a Mac Pro with iVPN installed (which allows you to use the VPN server built into each copy of Snow Leopard). I've got it working perfectly on my Mac Pro - but my friends Mac Pro is having problems.

    I absolutely know I have the shared secret, username, and password correct. The shared secret must be correct because when I change it - it times out. However, when I go to connect to the VPN from either an iPhone or another Snow Leopard Mac, it throws an error than the password isn't correct. Obviously I've tested this multiple times with multiple passwords. See the log below.

    The Mac Pro is NOT running Snow Leopard Server - just regular Snow Leopard (which can run a VPN server all the same).

    Here's hoping someone else has run into this problem. All help GREATLY appreciated!

    2010-04-26 17:55:25 MDT Incoming call... Address given to client = 10.1.10.200
    Mon Apr 26 17:55:25 2010 : L2TP incoming call in progress from 'IP_REMOVED'...
    Mon Apr 26 17:55:25 2010 : L2TP received SCCRQ
    Mon Apr 26 17:55:25 2010 : L2TP sent SCCRP
    Mon Apr 26 17:55:25 2010 : L2TP received SCCCN
    Mon Apr 26 17:55:25 2010 : L2TP received ICRQ
    Mon Apr 26 17:55:25 2010 : L2TP sent ICRP
    Mon Apr 26 17:55:25 2010 : L2TP received ICCN
    Mon Apr 26 17:55:25 2010 : L2TP connection established.
    Mon Apr 26 17:55:25 2010 : using link 0
    Mon Apr 26 17:55:25 2010 : Using interface ppp0
    Mon Apr 26 17:55:25 2010 : Connect: ppp0 <--> socket[34:18]
    Mon Apr 26 17:55:25 2010 : sent [LCP ConfReq id=0x1 <asyncmap 0x0> <auth chap MS-v2> <magic 0x197628f7> <pcomp> <accomp>]
    Mon Apr 26 17:55:25 2010 : rcvd [LCP ConfReq id=0x1 <asyncmap 0x0> <magic 0x30d0687d> <pcomp> <accomp>]
    Mon Apr 26 17:55:25 2010 : lcp_reqci: returning CONFACK.
    Mon Apr 26 17:55:25 2010 : sent [LCP ConfAck id=0x1 <asyncmap 0x0> <magic 0x30d0687d> <pcomp> <accomp>]
    Mon Apr 26 17:55:25 2010 : rcvd [LCP ConfAck id=0x1 <asyncmap 0x0> <auth chap MS-v2> <magic 0x197628f7> <pcomp> <accomp>]
    Mon Apr 26 17:55:25 2010 : sent [LCP EchoReq id=0x0 magic=0x197628f7]
    Mon Apr 26 17:55:25 2010 : sent [CHAP Challenge id=0x96 <11336703682f522945022a1e431d4b56>, name = "mac-pro.local"]
    Mon Apr 26 17:55:25 2010 : rcvd [LCP EchoReq id=0x0 magic=0x30d0687d]
    Mon Apr 26 17:55:25 2010 : sent [LCP EchoRep id=0x0 magic=0x197628f7]
    Mon Apr 26 17:55:25 2010 : rcvd [LCP EchoRep id=0x0 magic=0x30d0687d]
    Mon Apr 26 17:55:25 2010 : rcvd [CHAP Response id=0x96 <628d44b04529dcce563bb1f3e1a797490000000000000000da5468eb7b7ebab54c1d9eaaaa67e695f6a709bedd20ab5d00>, name = "test"]
    Mon Apr 26 17:55:25 2010 : sent [CHAP Failure id=0x96 "E=691 R=1 C=11336703682f522945022a1e431d4b56 V=0 M=Access denied"]
    Mon Apr 26 17:55:25 2010 : CHAP peer authentication failed for test
    Mon Apr 26 17:55:25 2010 : sent [LCP TermReq id=0x2 "Authentication failed"]
    Mon Apr 26 17:55:25 2010 : Connection terminated.
    Mon Apr 26 17:55:25 2010 : L2TP disconnecting...
    Mon Apr 26 17:55:25 2010 : L2TP sent CDN
    Mon Apr 26 17:55:25 2010 : L2TP sent StopCCN
    Mon Apr 26 17:55:25 2010 : L2TP disconnected
    2010-04-26 17:55:25 MDT --> Client with address = 10.1.10.200 has hungup
     
  2. arbol000 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Apr 26, 2010
    #2
  3. arbol000 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Apr 26, 2010
    #3
    Back to My Mac disabled

    Still not working - but I did disable Back to My Mac and restarted the VPN server.
     
  4. arbol000 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Apr 26, 2010
  5. maflynn Moderator

    maflynn

    Staff Member

    Joined:
    May 3, 2009
    Location:
    Boston
    #5
    I havent' used ivpn, but rather configured SL's vpn and that works well for me.
     
  6. calderone macrumors 68040

    calderone

    Joined:
    Aug 28, 2009
    Location:
    Seattle
    #6
    SL Client has a VPN server now?

    To the OP. Honestly, the only person that can help you is the developer. But they no longer provide technical support for iVPN.

    http://macserve.org.uk/contact.php

    Yet, they still sell it. Pretty shady IMO.
     
  7. RandomKamikaze macrumors 6502a

    RandomKamikaze

    Joined:
    Jan 8, 2009
    Location:
    UK
    #7
    The accepted solution from Experts Exchange was:

    Verify the the user can authenticate correctly via a direct connection to the server - such as when connecting via AFP.

    Try changing the user's password type and then toggling it back, in Workgroup Manager.


    After that, the OP did a runner. Sorry that isn't much use, I also can't suggest anything
     
  8. ktula macrumors newbie

    Joined:
    Oct 20, 2007
    #8
    I know this was 6 months ago. Do you still have the problem?
     

Share This Page