VPN iPhone - Zyxell USG100 - Servers HELP

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by Perocat, Jan 29, 2012.

  1. Perocat, Jan 29, 2012
    Last edited: Jan 29, 2012

    Perocat macrumors newbie

    Joined:
    Jan 29, 2012
    #1
    Hi all,
    I'm new here :D
    I'm trying to set a VPN on my iPhone 4S to connect to my company.
    I follow this guide to set up the VPN on the router and on the iPhone:
    http://www.zyxel.se/upload/doc/support/usg/iPhone Whitepaper.pdf

    Now, when I turn on the VPN on the iPhone, the connection is established. So all seems to be working, but when I try to access to the server (UltraVNC) or to the router (via Safari - ping 192.168.68.100) or to ping the router from "Ping" (the app) no response.

    Then if I connect the Phone to my home WiFi, which router is connected via VPN to the router I'm configuring on the iPhone all works (I can access via VNC to the servers, etc.).
    Then if I turn on the VPN on the iPhone and try to connect to the servers via WiFi, I'm unable to connect.

    So:

    iPhone - VPN WORKING
    iPhone - VPN - Router/Server NOT WORKING
    iPhone - WiFi (VPN integrated on the router) - Router/Server WORKING
    iPhone - VPN and WiFi (VPN integrated on the router) - Router/Server NOT WORKING
    iPhone - VPN and WiFi (VPN disabled on the WiFi) - Router/Server NOT WORKING

    Here my settings:
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Hope you can help me!! ;)

    Thank you all!
     
  2. Perocat thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 29, 2012

Share This Page