Vuze on DP3....

Discussion in 'OS X El Capitan (10.11)' started by shandyman, Jul 11, 2015.

  1. shandyman, Jul 11, 2015
    Last edited: Jul 13, 2015

    shandyman Suspended

    Joined:
    Apr 24, 2010
    Location:
    Dublin, Ireland
    #1
    Has anyone else got any issue with Vuze on DP3? Or just me?

    It gets stuck with the icon bouncing in the task bar, it appears and runs, continuing any downloads, but you cannot click on anything. When you do, it beachballs.

    Wondering if anyone else has this or any workarounds. I know it's a beta, but want to check.
     
  2. xor37h macrumors newbie

    Joined:
    Jul 8, 2015
    #2
    Had a similar problem with an app when I changed from Mavericks to Yosemite, don't remember which app but I can remember it worked fine on Mavericks but just beach balled on Yosemite. To make it run I had to force it to run in 32 bit mode.
     
  3. MrNomNoms macrumors 65816

    MrNomNoms

    Joined:
    Jan 25, 2011
    Location:
    Wellington, New Zealand
    #3
    The best thing I can suggest is to switch over to Transmission if for no other reason than it avoids having to install Java.
     
  4. shandyman thread starter Suspended

    Joined:
    Apr 24, 2010
    Location:
    Dublin, Ireland
    #4
    Never used transmission. Love Vuze for the automated RSS feed import and download. I need Java for various reasons anyway. I'm sure it'll work in the next beta. It worked in the others.
     
  5. shandyman thread starter Suspended

    Joined:
    Apr 24, 2010
    Location:
    Dublin, Ireland
    #6
  6. fhall1 macrumors 68040

    fhall1

    Joined:
    Dec 18, 2007
    Location:
    (Central) NY State of mind
    #7
    I don't use Vuze because I hate Java - I use Transmission - so can't really help. I just remember reading that El Capitan is cracking down on Java use.
     
  7. shandyman thread starter Suspended

    Joined:
    Apr 24, 2010
    Location:
    Dublin, Ireland
    #8
    Only Java 6, which anyone using El Capitan is aware of.
     
  8. shandyman thread starter Suspended

    Joined:
    Apr 24, 2010
    Location:
    Dublin, Ireland
    #9
    Does Transmission allow me to add an RSS feed to it, and it checks it regularly, to auto download anything that appears in it?
     
  9. fhall1 macrumors 68040

    fhall1

    Joined:
    Dec 18, 2007
    Location:
    (Central) NY State of mind
    #10
    I don't think it will directly, but it is possible to get feeds from a source like showrss.info (TV shows) and then use the app "Catch" to grab the ShowRSS feed and pass the info to Transmission for automatic downloading.
     
  10. shandyman thread starter Suspended

    Joined:
    Apr 24, 2010
    Location:
    Dublin, Ireland
    #11
    From what I've seen, you have to do a bunch of terminal commands?! That's a ball ache. Vuze was simple and straightforward. Install the one app, add RSS feed. Transmission seems to be rubbish as you have to do additional things that aren't straightforward.
     
  11. fhall1 macrumors 68040

    fhall1

    Joined:
    Dec 18, 2007
    Location:
    (Central) NY State of mind
    #12
    The process I described with ShowRSS/Catch does not require any Terminal commands
     
  12. shandyman thread starter Suspended

    Joined:
    Apr 24, 2010
    Location:
    Dublin, Ireland
    #13
    I've just looked into it. It's still some messing around and its 2 different apps. More messing than Vuze. I'm giving it a try for a couple days, see how it goes.
     
  13. SlCKB0Y, Jul 12, 2015
    Last edited: Jul 12, 2015

    SlCKB0Y macrumors 68040

    SlCKB0Y

    Joined:
    Feb 25, 2012
    Location:
    Sydney, Australia
    #14
  14. shandyman thread starter Suspended

    Joined:
    Apr 24, 2010
    Location:
    Dublin, Ireland
    #15
    Vuze can automatically get my feed, download it and convert to MP4, all in one app. Transmission requires me to download and set up 2 apps, plus I lose the auto conversion. Vuze works fine usually, I suspect it will work in a later Beta.

    Also, this doesn't actually answer my post.
     
  15. fhall1 macrumors 68040

    fhall1

    Joined:
    Dec 18, 2007
    Location:
    (Central) NY State of mind
    #16
    Just an FYI...tvshowapp is pretty much abandonware now. It may get new eps of old shows, but the list of shows stopped being updated some time ago. The only way to get new shows is to add a custom RSS feed.
     
  16. shandyman thread starter Suspended

    Joined:
    Apr 24, 2010
    Location:
    Dublin, Ireland
    #17
    To be honest, kinda defeats the entire point of my thread.
     
  17. Weaselboy Moderator

    Weaselboy

    Staff Member

    Joined:
    Jan 23, 2005
    Location:
    California
    #18
    I have an idea how to use Transmission to do what you want. Setup a free IFTTT account and also a Dropbox account. Then use this IFTTT "recipe" to watch the RSS feed and dump the torrent files into a Dropbox folder. Then setup Transmission to auto download anything that appears in that Dropbox folder. That should do exactly what you described.
     
  18. shandyman thread starter Suspended

    Joined:
    Apr 24, 2010
    Location:
    Dublin, Ireland
    #19
    Again, not what I asked.

    When I say workarounds, I mean to make Vuze work.

    It was working fine in Beta 1 & 2, broke in 3, it might work again in beta 4, but I'm not sure if it's just me that's having the issue. If others are, then I know it's a beta issue and I can report the bug. Though, I have now anyway.

    Also, what's the point of transmission where it doesn't have some basic functionality you'd expect?! I've seen many people asking for it in Transmission and the devs, rudely, just say no. Vuze may be a little bloated (not that I notice), but it can auto download and auto convert to MP4, even got it so it auto imports into iTunes and when I wake up and hit sync, my iPad has new stuff on it for my journey to work. All within 1 app, with no messing with additional apps, IFTTT, or any of that.
     
  19. Weaselboy Moderator

    Weaselboy

    Staff Member

    Joined:
    Jan 23, 2005
    Location:
    California
    #20
    You specifically asked for a work around, and I offered one. Good luck.
     
  20. shandyman thread starter Suspended

    Joined:
    Apr 24, 2010
    Location:
    Dublin, Ireland
    #21
    A workaround to get Vuze working. Not for other apps. If I wanted app recommendations, I would have specified that....
     
  21. Weaselboy Moderator

    Weaselboy

    Staff Member

    Joined:
    Jan 23, 2005
    Location:
    California
    #22
    I'm sure with your rude replies to three different people that tried to help you, others will be just lining up to help.
     
  22. shandyman thread starter Suspended

    Joined:
    Apr 24, 2010
    Location:
    Dublin, Ireland
    #23
    I'm rude? What about you, who didn't read the thread to see what I was after, or the other's, who basically ignore what I was asking and just slated my preference of using Vuze, wasn't rude? Xor37H was the only really useful poster in the thread for me.
     
  23. SlCKB0Y macrumors 68040

    SlCKB0Y

    Joined:
    Feb 25, 2012
    Location:
    Sydney, Australia
    #24
    Yea but Vuze is bloated garbage. I won't help you degrade yourself by using it.
     
  24. shandyman thread starter Suspended

    Joined:
    Apr 24, 2010
    Location:
    Dublin, Ireland
    #25
    What a rude, self righteous ignorant post.
     

Share This Page