WD external hard drive keeps disconnecting when backing up

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by Gator24765, Oct 24, 2011.

  1. Gator24765, Oct 24, 2011
    Last edited: Oct 24, 2011

    Gator24765 macrumors 6502a

    Gator24765

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Location:
    Texas
    #1
    SO I have a basically brand new WD external hard drive and everytime I try to back up with time machine it backs up for about 2 minutes and then the HDD disconnects from the computer..

    I try with the WD software to backup as well and it keeps disconnecting..


    Anyone have any solutions?
     
  2. Makosuke macrumors 603

    Joined:
    Aug 15, 2001
    Location:
    The Cool Part of CA, USA
    #2
    Which model of WD drive? The World Edition (network) drive needs a firmware update to be compatible with Time Machine, if that's the one you own:

    http://www.wdc.com/wdproducts/updates/?family=mbworld

    It's also possible that you got a bum drive (or a bum cable, though that's unlikely), since it's brand new. Try manually copying a bunch of data to it and see if it spontaneously disconnects; if so, it's probably the drive--try another cable to be sure, and if it still doesn't work call WD tech support and see if they can help and/or replace it.
     
  3. Gator24765 thread starter macrumors 6502a

    Gator24765

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Location:
    Texas
    #3


    It is a my passort 1 TB usb 3.0

    it seems like it is just ejecting its self..


    many time this notice comes up when plugged in:

    wd 0740 is in use and cannot be powered off right now


    I am currently transferring a large file there as a test and it is currently at 20 gigs with no problem.. much longer that it has last before when trying to back up.. so it doesnt look like a disk problem.
     
  4. Gator24765 thread starter macrumors 6502a

    Gator24765

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Location:
    Texas
    #4
    So after some research I read to uninstall the WD smart software.. Once I did Time Machine worked like a charm!
     

Share This Page